5dag drożdży
1 łyżka cukru
1 łyżka soli
4 szkl letniej wody ( z kranu)
1 kg mąki krupczatki
3 łyżki nasion siemnninia lnianego
6 łużek nasion słonecznika
5 łyżek pestek dyni
3 łyżki nasion z
sezamu
1 szkl otrąb pszennych
- drożdze rozetrzeć z cukrem
- pozostałe składniki wsypać do naczynia, dodaać drożdże , dokładnie połączyć
- odstawić do wyrośnięcia
blaszki wysmarować olejem, wułożycwyrośnięte ciasto, wyrównać ręką moczoną w wodzie
- odstawić do wyrośnioęcia, włączyć piekarnik( nagrzać)
- wstawić do piekarnika na 40 min 200stopniCelsjusza z termoobiegiem
- po upieczeniu gorący wyjąc z blasz
1 łyżka cukru
1 łyżka soli
4 szkl letniej wody ( z kranu)
1 kg mąki krupczatki
3 łyżki nasion siemnninia lnianego
6 łużek nasion słonecznika
5 łyżek pestek dyni
3 łyżki nasion z
sezamu
1 szkl otrąb pszennych



- drożdze rozetrzeć z cukrem
- pozostałe składniki wsypać do naczynia, dodaać drożdże , dokładnie połączyć
- odstawić do wyrośnięcia
blaszki wysmarować olejem, wułożycwyrośnięte ciasto, wyrównać ręką moczoną w wodzie
- odstawić do wyrośnioęcia, włączyć piekarnik( nagrzać)
- wstawić do piekarnika na 40 min 200stopniCelsjusza z termoobiegiem
- po upieczeniu gorący wyjąc z blasz






