Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb prowansalski dla maszynistow
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Liska" data-source="post: 30488" data-attributes="member: 207"><p>Ja schodzę już do 6 g na 500 g mąki - oczywiście, jeśli chleb nie ma zbyt wielu dodatków pt nasiona, pestki, sliwki itp. Pozwalam mu po prostu dłużej poleżeć w maszynie po zagniataniu.</p><p></p><p>Linn, dobrze pamiętasz - mam Panasonica. W instrukcji pol. i niem. przestrzegają przed używaniem świeżych drożdży. Zrozumiałam, dlaczego, kiedy wyjęłam z maszyny chleb prowansalski - przy tej ilości drożdży, chleb "kipiał" z wiaderka. I tak porównując moje chleby czy też zagniecione ciasto w Panasoniku i Clatroniku (który ma moja Mama), zauważyłam, że Panasonic ma tę właściwość, że ciasto wyrasta bardziej przy mniejszej ilości drożdży.</p><p>Przy programie DOUGH, moja maszyna najpierw podgrzewa wszystkie składniki, podczas gdy Clatronic od razu zabiera się za zagniatanie.</p><p></p><p>To takie moje obserwacje.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Liska, post: 30488, member: 207"] Ja schodzę już do 6 g na 500 g mąki - oczywiście, jeśli chleb nie ma zbyt wielu dodatków pt nasiona, pestki, sliwki itp. Pozwalam mu po prostu dłużej poleżeć w maszynie po zagniataniu. Linn, dobrze pamiętasz - mam Panasonica. W instrukcji pol. i niem. przestrzegają przed używaniem świeżych drożdży. Zrozumiałam, dlaczego, kiedy wyjęłam z maszyny chleb prowansalski - przy tej ilości drożdży, chleb "kipiał" z wiaderka. I tak porównując moje chleby czy też zagniecione ciasto w Panasoniku i Clatroniku (który ma moja Mama), zauważyłam, że Panasonic ma tę właściwość, że ciasto wyrasta bardziej przy mniejszej ilości drożdży. Przy programie DOUGH, moja maszyna najpierw podgrzewa wszystkie składniki, podczas gdy Clatronic od razu zabiera się za zagniatanie. To takie moje obserwacje. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb prowansalski dla maszynistow
Top
Bottom