paluszki z pastą jajecznąA tego nie znałam, muszę spróbować...![]()
Aszszszzszsz, to wredne zakwasisko! Do roboty albo ... No, coś tam wymyśl, bo nie wiem czego akurat Twój się boi?![]()
paluszki z pastą jajecznąA tego nie znałam, muszę spróbować...
Zjedliśmy wczoraj w nocy cały bocheneczek chlebkao 3 w nocy zakończyliśmy dzieło zniszczenia
![]()
![]()
Kochani, róbcie ten chlebek, ma taki zapach, że można oszaleć![]()
Dorajku![]()
I nie paluszki z jajami tylko Twój chleb, o!![]()
![]()
circir @ 30 Oct 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=385799a właściwie to na jakim zakwasie powinno się robić ten chleb bo mam zamiar go dziś zrobić. ja mam akurat ożywiony pszenny bo żytni sobie hibernuje. i w przepisie jest w sumie mąka psszenna więc może zakwas też. jak wy robicie?Oczywiście, że możesz robić na zakwasie pszennym (wszak to chleb pszenno-gryczany)!
Mówiąc szczerze, wogóle się nie przejmuję uwagami na temat tego, z jakiej mąki jest zakwas, a i tak chleby zawsze wychodzą OK. Robię różne chleby na okrągło od ok. roku, na tym samym szcepie "dzikusów" w zakwasie i one mnie dotąd nie zawiodły. Ja zwykle piekę na żytnim, bo mam dobre źródło żytniej mąki i jej używam do produkcji zakwasu.
Pochwal się, co Ci wyszło (mam nadzieję, że chleb, a nie... stół z powyłamywanymi nogami albo wąż boa...).![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kasha @ 31 Oct 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=386392Hej Dorajl gdzie się podziewałaś?![]()
Łozwij ze sie no!
Dziś taki dzień, to chyba mogę powiedzieć, że czasem w Zaświatach...
Ale CZUWAM NAD WAMI z daleka!
Dzięki za pamięć. Kasiu.![]()
![]()
![]()
circir @ 31 Oct 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=386505wyszły dwa bardzd pyszne chlebki bo zrobiłąm z podwójnej porcji. rodzynek nie lubię więc dodałam na próbę tylko do jednego ale teraz żałuję bo bardzo pasują do tego chleba. aha, i super pomysł z tymi płatkami owsianymi do wysypania foremki bo wyszła extra skórka, i wykorzystam tą metodę do innych chlebków.Gratuluję Ci, Circilko!
Mam nadzieję, że zwariujesz chlebowo, tak jak i my tutaj! To bardzo miła odmiana choroby psychicznej, która gwarantuje nieustające, a miłe zainteresowanie Twoją osobą ze strony najbliższych i znajomych! Opiekę masz więc zapewnioną. Obawiam się tylko, że mogą zadbać o to, żeby Ci się ... nie polepszyło....![]()
Jakby co, tworzymy tutaj dla wszystkich pacjentów silną grupę wsparcia!
![]()
Margot @ 1 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=386872Dorajl witaj ,Dorajl podrzuć nam jakieś fajne nowe przepisy na chleby
Bardzo lubię Twoje chleby i lubię twoje przepisy czytać, bardzoWitaj. Margot!
A stare już wypróbowałaś? Tylko proszę o szczere spojrzenie w oczy.
Ale będę pamiętać o Twojej prośbie i wkrótcę zacznę się skupiać.![]()
też pytanie!!!!
Dawno już je wypróbowałam ,mogę spokojnie spojrzeć w Twoje oczy .
dorajl @ 1 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=386866Dziś taki dzień, to chyba mogę powiedzieć, że czasem w Zaświatach...
Ale CZUWAM NAD WAMI z daleka!
Dzięki za pamięć. Kasiu.![]()
![]()
Ale jak widzę powróciłaś już z Zaświatów, więc pisz, pisz, pisz, pisz![]()
dorajl @ 1 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=386870Gratuluję Ci, Circilko!
Mam nadzieję, że zwariujesz chlebowo, tak jak i my tutaj! To bardzo miła odmiana choroby psychicznej, która gwarantuje nieustające, a miłe zainteresowanie Twoją osobą ze strony najbliższych i znajomych! Opiekę masz więc zapewnioną. Obawiam się tylko, że mogą zadbać o to, żeby Ci się ... nie polepszyło....![]()
Jakby co, tworzymy tutaj dla wszystkich pacjentów silną grupę wsparcia!
dorajl, ja już zwariowałam, przez dwa tygodnie co noc śniły mi się chleby i rózne sprawy z nimi związane co było trochę męczące bo potem rano nie wiedziałam czy spałam czy rozmyslałam o tych chlebach. narazie od 2 cczy 3 dni mi się nie snią, ale muszę przyznać że to rzeczywiście wciąga.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.