Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb pszenno-żytni na piwie modyfikacja Medicusa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Medicus Pivovarius" data-source="post: 83065" data-attributes="member: 29"><p>Robiłem kilka razy ten chlebek:</p><p><a href="http://cincin.cc/index.php?showtopic=2472&highlight=" target="_blank">http://cincin.cc/index.php?showtopic=2472&highlight=</a></p><p></p><p>składniki </p><p>4 szklanki maki pszennej tortowej </p><p>2 szklanki maki żytniej z pełnego przemiału</p><p>1 szklanka wody </p><p>2 szklanki pszenicznego piwa </p><p>2 łyżki miodu </p><p>4 dag drożdży </p><p>1 czubata łyżka soli</p><p>1 łyżeczka pieprzu ziolowego</p><p>garść ziaren słonecznika</p><p>czarnuszka do posypania</p><p></p><p>Ja wyrabiam w maszynie.</p><p>Wsypuję wszystko, nastawiam na mieszanie=wyrabianie i przekładam niewyrośnięte do foremki.</p><p>Pozostawiam w piekarniku nagrzanym do 35 deg C na 1 godzinę. Smaruję po wierzchu wodą, posypuję czarnuszką i piekę w 220 deg C przez godzinę z dopiekaniem skórki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Medicus Pivovarius, post: 83065, member: 29"] Robiłem kilka razy ten chlebek: [URL="http://cincin.cc/index.php?showtopic=2472&highlight="]http://cincin.cc/index.php?showtopic=2472&highlight=[/URL] składniki 4 szklanki maki pszennej tortowej 2 szklanki maki żytniej z pełnego przemiału 1 szklanka wody 2 szklanki pszenicznego piwa 2 łyżki miodu 4 dag drożdży 1 czubata łyżka soli 1 łyżeczka pieprzu ziolowego garść ziaren słonecznika czarnuszka do posypania Ja wyrabiam w maszynie. Wsypuję wszystko, nastawiam na mieszanie=wyrabianie i przekładam niewyrośnięte do foremki. Pozostawiam w piekarniku nagrzanym do 35 deg C na 1 godzinę. Smaruję po wierzchu wodą, posypuję czarnuszką i piekę w 220 deg C przez godzinę z dopiekaniem skórki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb pszenno-żytni na piwie modyfikacja Medicusa
Top
Bottom