chleb pszenno-zytni z ziemniakami

mariaanna

Member
Mar 6, 2008
1,831
0
0
Upiekłam z pół porcji i miałam wrażenie, że powinnam zwiększyć ilość płynu.Ostatecznie dodałam połowę wody, żeby nie zepsuć nic.Chlebek pyszny, a dla mnie tym bardziej -bo odważyłam się piec z ciastem zakwaszonym.Mirabbelko- jestem Ci bardzo wdzięczna
anbetung.gif
cvety.gif
 

Załączniki

  • DSCN0165.JPG
    DSCN0165.JPG
    1.3 MB · Wyświetleń: 0
  • DSCN0169.JPG
    DSCN0169.JPG
    1.3 MB · Wyświetleń: 0

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Robiłam przedwczoraj znowu, fantastyczny jak zawsze
icon_biggrin.gif
 

Piadina

Member
Lut 24, 2009
402
0
0
upiekłam i ja, z połowy porcji
lecker.gif

bardzo ładne chlebki
dance.gif

pachną obłędnie.
o matko, no nie mogę - idę ukroić sobie piętkę...
 

kapyl

Member
Lip 27, 2011
15
0
0
Ja popełniłam w tym chlebie małą modyfikację - zamiast ziemniaków dodałam gotowaną dynię. Bardzo ładny kolor miąższu no i również utrzymuje świeżość długo (tak myślę, bo w sumie zniknął szybko
icon_mrgreen.gif
)

DSC00117.jpg

a to jest wersja z ziemniakami - rósł jak szalony i niestety miejscami przykleił się do pokrywy garnka.

DSC00118.jpg
 

Załączniki

  • DSC00117.jpg
    DSC00117.jpg
    465 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC00118.jpg
    DSC00118.jpg
    465.5 KB · Wyświetleń: 0