Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb pszenno-żytni
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="momas" data-source="post: 738232" data-attributes="member: 7730"><p>witam. </p><p>Robiłam ten chleb wg opisu ( na marginesie - wyszło mi, ze to ,5 kg mąki), w maszynie program schnell (w sumie 2godz10 min) i .... kicha. Wanna sie zrobiła i klucha gliniasta....</p><p></p><p>czy program schnell zajmuje tyle samo czasu co Rapid?</p><p></p><p></p><p>powtórzyłam, ale wody dalam szklankę (może ciut mniej) i 13 dag drożdzy. I dopiekałam 20 minut.</p><p></p><p></p><p>Wyszetł troszkę zbity, ale ok Może niepotrzebnie dopiekałam 20 minut, może wystarczyło 10, ale wyszła bardzo chrupka skówrka, a taką lubię. </p><p></p><p>aha - w oryginalnym przepisie - jaka mąka pszenna jest użyta? </p><p>Chlebowa?</p><p></p><p></p><p></p><p> na marginesie - szukam przepisu na chleb, który byłby najbardziej podobny do tego &quot;baltonowskiego&quot; taki zwykły, najzwyklejszy....</p><p> do zrobienia w maszynie. </p><p></p><p>może ktoś poratuje jakimś linkiem, albo przepisem?</p><p></p><p>wypróbowałam wiele przepisów, ale wciąż nie moge znaleźc tego właściwego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="momas, post: 738232, member: 7730"] witam. Robiłam ten chleb wg opisu ( na marginesie - wyszło mi, ze to ,5 kg mąki), w maszynie program schnell (w sumie 2godz10 min) i .... kicha. Wanna sie zrobiła i klucha gliniasta.... czy program schnell zajmuje tyle samo czasu co Rapid? powtórzyłam, ale wody dalam szklankę (może ciut mniej) i 13 dag drożdzy. I dopiekałam 20 minut. Wyszetł troszkę zbity, ale ok Może niepotrzebnie dopiekałam 20 minut, może wystarczyło 10, ale wyszła bardzo chrupka skówrka, a taką lubię. aha - w oryginalnym przepisie - jaka mąka pszenna jest użyta? Chlebowa? na marginesie - szukam przepisu na chleb, który byłby najbardziej podobny do tego "baltonowskiego" taki zwykły, najzwyklejszy.... do zrobienia w maszynie. może ktoś poratuje jakimś linkiem, albo przepisem? wypróbowałam wiele przepisów, ale wciąż nie moge znaleźc tego właściwego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb pszenno-żytni
Top
Bottom