Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb "ekologiczny"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Dana3" data-source="post: 502072" data-attributes="member: 775"><p>Wkleje ten troszke inny przepis oraz zdjęcie. </p><p> Składniki: 10 dag drożdży ,2łyżki miodu, 2,5 łyżeczki soli,1/2szklanki siemienia,1/2 szklanki otrąb przennych spożywczych,1/2 szklanki pestek słonecznika,1 szklanka płatków owsianych górskich(mogą byc zwykłe).1 litr ciepłej wody,1 kg mąki szymanowskiej(może też być inna)WYKONANIE:W 1 litrze wody rozmieszać drożdże,miód i sól.Mieszając dodawac kolejno pozostałe składniki czyli siemie,otreby,słonecznik,płatki i mąke.Wysmarowac foremki olejem,posypać otrebami.Dobrze wymieszane ciasto wyłożyć do foremek i piec przez około 30 minw tem 210 stopni C,następnie posmarowac chleby delikatnie pędzelkiem moczonym w oliwie i ponownie piec około 30 minw 200-190 stopniC ( zaleznie od piekarnika).Chleb posiada bogate wartości odżywcze i poprawia przemiane materii. Długo jest wilgotny i najlepiej mi smakuje na drugi dzień</p><p>Smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dana3, post: 502072, member: 775"] Wkleje ten troszke inny przepis oraz zdjęcie. Składniki: 10 dag drożdży ,2łyżki miodu, 2,5 łyżeczki soli,1/2szklanki siemienia,1/2 szklanki otrąb przennych spożywczych,1/2 szklanki pestek słonecznika,1 szklanka płatków owsianych górskich(mogą byc zwykłe).1 litr ciepłej wody,1 kg mąki szymanowskiej(może też być inna)WYKONANIE:W 1 litrze wody rozmieszać drożdże,miód i sól.Mieszając dodawac kolejno pozostałe składniki czyli siemie,otreby,słonecznik,płatki i mąke.Wysmarowac foremki olejem,posypać otrebami.Dobrze wymieszane ciasto wyłożyć do foremek i piec przez około 30 minw tem 210 stopni C,następnie posmarowac chleby delikatnie pędzelkiem moczonym w oliwie i ponownie piec około 30 minw 200-190 stopniC ( zaleznie od piekarnika).Chleb posiada bogate wartości odżywcze i poprawia przemiane materii. Długo jest wilgotny i najlepiej mi smakuje na drugi dzień Smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb "ekologiczny"
Top
Bottom