Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb razowy na zakwasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 128614" data-attributes="member: 232"><p>Pisalam juz o tym wielokrotnie, ale widac nie zaszkodzi jeszcze raz. Ten rodzaj chleba pieke tylko w foremkach silikonowych. Nawet widac je na zdjeciu. Mam je juz od 2 lat i sprawuja sie znakomicie. Sa dosyc grube i bardziej stabilne od tych co widzialam na Allegro i wytrzymuja wysoka temperature. Z poczatku myslam ze one tak samo jak inne tylko do 230 st. ale niedawno doczytalam sie na odwrocie mojej drobnym druczkiem, ze mozna je nagrzewac az do 260 st. Sa do kupienia ciagle jeszcze w Geant´ie. Nie trzeba ich smarowac niczym no i mycie potem jest prawie niepotrzebne. </p><p>A najwazniejsze to to, ze chleb nie "poci sie" w nich tak jak w formach metalowych i skorka jest spieczona na calej powierzchni nie tylko od gory. Niebagatelna sprawa jest oszczednosc energii, bo po</p><p>pierwsze) czas pieczenia jest krotszy</p><p>drugie) temperature piekarnika mozna nastawic spokojnie tez nizsza.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 128614, member: 232"] Pisalam juz o tym wielokrotnie, ale widac nie zaszkodzi jeszcze raz. Ten rodzaj chleba pieke tylko w foremkach silikonowych. Nawet widac je na zdjeciu. Mam je juz od 2 lat i sprawuja sie znakomicie. Sa dosyc grube i bardziej stabilne od tych co widzialam na Allegro i wytrzymuja wysoka temperature. Z poczatku myslam ze one tak samo jak inne tylko do 230 st. ale niedawno doczytalam sie na odwrocie mojej drobnym druczkiem, ze mozna je nagrzewac az do 260 st. Sa do kupienia ciagle jeszcze w Geant´ie. Nie trzeba ich smarowac niczym no i mycie potem jest prawie niepotrzebne. A najwazniejsze to to, ze chleb nie "poci sie" w nich tak jak w formach metalowych i skorka jest spieczona na calej powierzchni nie tylko od gory. Niebagatelna sprawa jest oszczednosc energii, bo po pierwsze) czas pieczenia jest krotszy drugie) temperature piekarnika mozna nastawic spokojnie tez nizsza. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb razowy na zakwasie
Top
Bottom