Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb razowy na zakwasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="studiowena" data-source="post: 643961" data-attributes="member: 5499"><p>Przepis z pierwszej strony tego wątku,zakwas na mące żytniej pełnoziarnistej,dodane 3 szklanki pszennej 750 i 1szkl.żytniej pełnoziarnistej,reszta wg przepisu.</p><p>Dzisiaj piekłem jeszcze raz, tytułem próby dodałem 2 łyżki mąki słodowej,to tak rósł pod pokrywką że aż mu cała góra popękała.Dodaję jeszcze po małej szklance siemienia,słonecznika i pestek dyni (jak kto lubi)dla mnie w smaku bomba.Skórka cienka , po 2 dniach jeszcze chrupiąca , środek miękki,lekko wilgotny.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="studiowena, post: 643961, member: 5499"] Przepis z pierwszej strony tego wątku,zakwas na mące żytniej pełnoziarnistej,dodane 3 szklanki pszennej 750 i 1szkl.żytniej pełnoziarnistej,reszta wg przepisu. Dzisiaj piekłem jeszcze raz, tytułem próby dodałem 2 łyżki mąki słodowej,to tak rósł pod pokrywką że aż mu cała góra popękała.Dodaję jeszcze po małej szklance siemienia,słonecznika i pestek dyni (jak kto lubi)dla mnie w smaku bomba.Skórka cienka , po 2 dniach jeszcze chrupiąca , środek miękki,lekko wilgotny. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb razowy na zakwasie
Top
Bottom