Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb razowy na zakwasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 653141" data-attributes="member: 232"><p>nie wiem jakiej maki uzylas. bez wazenia proporcje na chleb z maki razowej sa mniej wiecej takie: </p><p>2 szklanki zaczynu</p><p>0,25 szklanki wody</p><p>2 szklanki maki</p><p></p><p>to jest tak bardzo orientacyjnie, ale moze ci troche pomoze.</p><p></p><p>wszystko zalezy jednak od tego jakiej gestosci masz zaczyn, wiec wode musisz dodawac stopniowo i ewentualnie wiecej niz podalam. aha, i na te ilosc ok 1,5 lyzeczki soli.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 653141, member: 232"] nie wiem jakiej maki uzylas. bez wazenia proporcje na chleb z maki razowej sa mniej wiecej takie: 2 szklanki zaczynu 0,25 szklanki wody 2 szklanki maki to jest tak bardzo orientacyjnie, ale moze ci troche pomoze. wszystko zalezy jednak od tego jakiej gestosci masz zaczyn, wiec wode musisz dodawac stopniowo i ewentualnie wiecej niz podalam. aha, i na te ilosc ok 1,5 lyzeczki soli. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb razowy na zakwasie
Top
Bottom