Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb razowy na zakwasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Nunia" data-source="post: 701627" data-attributes="member: 401"><p>Muszę podziękować za ten przepis.</p><p>Po początkowych perypetiach i mądrych radach mirabbelki wzięłam ten przepis i używałam ściśle z zaleceniami. Piekę mniej więcej co tydzień i od jakiegoś czasu zmieniam mąki - wczoraj np. żytnia 2000 i orkiszowa 1400, tydzień temu żytnia 720 i pszenna 850 i za każdym razem wychodzi cudnie. Co prawda w mojej zimnej kuchni chleb wyrasta najlepiej we wcześniej podgrzanym piekarniku, ale zakwas pomimo niskich temperatur czuje się dobrze.</p><p>Chyba niedługo odważę się na jakieś eksperymenty w stylu płatki owsiane albo cebula, bo ziarenka przechodzą bezboleśnie.</p><p>Już nie muszę zazdrościć mężowi, który okazał się być samorodnym chlebowym talentem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Nunia, post: 701627, member: 401"] Muszę podziękować za ten przepis. Po początkowych perypetiach i mądrych radach mirabbelki wzięłam ten przepis i używałam ściśle z zaleceniami. Piekę mniej więcej co tydzień i od jakiegoś czasu zmieniam mąki - wczoraj np. żytnia 2000 i orkiszowa 1400, tydzień temu żytnia 720 i pszenna 850 i za każdym razem wychodzi cudnie. Co prawda w mojej zimnej kuchni chleb wyrasta najlepiej we wcześniej podgrzanym piekarniku, ale zakwas pomimo niskich temperatur czuje się dobrze. Chyba niedługo odważę się na jakieś eksperymenty w stylu płatki owsiane albo cebula, bo ziarenka przechodzą bezboleśnie. Już nie muszę zazdrościć mężowi, który okazał się być samorodnym chlebowym talentem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
chleb razowy na zakwasie
Top
Bottom