Chleb wiejski pszenny

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
Chleb o rumianej, chrupiącej skórce.
Pyszny i pachnący, miło 'trzaska' pod naciskiem
icon_smile.gif


2080157990052117535S500x500Q85.jpg





na bochenek 950g potrzeba:

  • 350 ml mleka
  • 30g margaryny lub masła
  • 1,5 łyżeczki soli (ja daję ciut więcej bo lubię )
  • 1,5 łyżeczki cukru
  • 560 g mąki typ 1050
  • drożdże suche 1 opakowanie 7g

Składniki wrzucamy do maszyny wg podanej kolejności i ustawiamy program NORMAL (u mnie 3'58'')
Gdy wyjmiemy chleb tuż po zakończeniu pieczenia, będziemy cieszyć się cudownie chrupiącą skórką.
Jeśli skorzystamy z timera i nastawimy chleb na rano, skórka będzie bardziej miękka, bardziej przyjazna dzieciom gubiącym mleczaki
icon_smile.gif


2545499950052117535S500x500Q85.jpg


Polecam i smacznego!
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy