- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
Chleb o rumianej, chrupiącej skórce.
Pyszny i pachnący, miło 'trzaska' pod naciskiem
na bochenek 950g potrzeba:
Składniki wrzucamy do maszyny wg podanej kolejności i ustawiamy program NORMAL (u mnie 3'58'')
Gdy wyjmiemy chleb tuż po zakończeniu pieczenia, będziemy cieszyć się cudownie chrupiącą skórką.
Jeśli skorzystamy z timera i nastawimy chleb na rano, skórka będzie bardziej miękka, bardziej przyjazna dzieciom gubiącym mleczaki
Polecam i smacznego!
Pyszny i pachnący, miło 'trzaska' pod naciskiem


na bochenek 950g potrzeba:
- 350 ml mleka
- 30g margaryny lub masła
- 1,5 łyżeczki soli (ja daję ciut więcej bo lubię )
- 1,5 łyżeczki cukru
- 560 g mąki typ 1050
- drożdże suche 1 opakowanie 7g
Składniki wrzucamy do maszyny wg podanej kolejności i ustawiamy program NORMAL (u mnie 3'58'')
Gdy wyjmiemy chleb tuż po zakończeniu pieczenia, będziemy cieszyć się cudownie chrupiącą skórką.
Jeśli skorzystamy z timera i nastawimy chleb na rano, skórka będzie bardziej miękka, bardziej przyjazna dzieciom gubiącym mleczaki


Polecam i smacznego!