Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb z czosnkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="trzkasienka" data-source="post: 263903" data-attributes="member: 750"><p>ja probowalam zabrac glos w sprawie tego chlebka, ale dosc szybko zgasila mnie autorka i dalam sobie spokoj... </p><p></p><p>robie chleby od lat i robie glownie na drozdzach- pierwszym podstawowym bledem w przepisie jest dodanie soli do do drozdzy- powoduje ona rozerwanie komorek drozdzowych i tym samym ich smierc. stad te drozdze, ktore przezyja juz nie maja takiej sily, by pomoc wyrosnieciu chleba... </p><p></p><p>autorka przepisy odwolala sie do przepisow amerykanskich, ze niby w nich jest ciagle sol dodawana do drozdzy- ale kto byl w ameryce nie odwazy sie podawac tamtejszej diety zywieniowej jako wzor- bylam, widzialam,.... </p><p></p><p>poza tym, co innego przepis, a co innego technologia zywienia- do kazdego przepisu, trzeba uzyc wlasnej glowy</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="trzkasienka, post: 263903, member: 750"] ja probowalam zabrac glos w sprawie tego chlebka, ale dosc szybko zgasila mnie autorka i dalam sobie spokoj... robie chleby od lat i robie glownie na drozdzach- pierwszym podstawowym bledem w przepisie jest dodanie soli do do drozdzy- powoduje ona rozerwanie komorek drozdzowych i tym samym ich smierc. stad te drozdze, ktore przezyja juz nie maja takiej sily, by pomoc wyrosnieciu chleba... autorka przepisy odwolala sie do przepisow amerykanskich, ze niby w nich jest ciagle sol dodawana do drozdzy- ale kto byl w ameryce nie odwazy sie podawac tamtejszej diety zywieniowej jako wzor- bylam, widzialam,.... poza tym, co innego przepis, a co innego technologia zywienia- do kazdego przepisu, trzeba uzyc wlasnej glowy [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb z czosnkiem
Top
Bottom