Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb z maki kamut z ziarnami sezamowymi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 8962" data-attributes="member: 52"><p><strong>Chleb z maki kamut z ziarnami sezamowymi </strong></p><p>/ przepis producenta maki kamut umieszczony na opakowaniu / </p><p>500 g maki kamut / niektorzy uwazaja, ze lepiej zrobic z mieszanki kamut – maka pszenna / </p><p>300 ml wody </p><p>20 g swiezych drozdzy </p><p>2 lyzki oliwy extravergine </p><p>10 g soli </p><p>/ ja dodalabym jednak lyzeczke cukru / </p><p>Program: tylko wyrabianie </p><p>- potem umiescic w misce natluszczonej oliwa, zostawic na godzine / ciasto powinno podwoic swoja objetosc / </p><p>- wyrobic jeszcze raz recznie / 5 minut /, podzielic na 2 czesci / uformowac grubsze &#8220;bagietki&#8221; / </p><p>- na wierzchu wykonac ukosne naciecia, zmoczyc woda i posypac ziarnami sezamowymi </p><p>- zostawic do wyrosniecia jeszcze przez 90 minut </p><p>- piec w temperaturze 220-230° przez 20-25 minut az do zarumienienia</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 8962, member: 52"] [B]Chleb z maki kamut z ziarnami sezamowymi [/B] / przepis producenta maki kamut umieszczony na opakowaniu / 500 g maki kamut / niektorzy uwazaja, ze lepiej zrobic z mieszanki kamut – maka pszenna / 300 ml wody 20 g swiezych drozdzy 2 lyzki oliwy extravergine 10 g soli / ja dodalabym jednak lyzeczke cukru / Program: tylko wyrabianie - potem umiescic w misce natluszczonej oliwa, zostawic na godzine / ciasto powinno podwoic swoja objetosc / - wyrobic jeszcze raz recznie / 5 minut /, podzielic na 2 czesci / uformowac grubsze “bagietki” / - na wierzchu wykonac ukosne naciecia, zmoczyc woda i posypac ziarnami sezamowymi - zostawic do wyrosniecia jeszcze przez 90 minut - piec w temperaturze 220-230° przez 20-25 minut az do zarumienienia [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb z maki kamut z ziarnami sezamowymi
Top
Bottom