- Wrz 3, 2007
- 299
- 0
- 0
DANE DO WYPIEKU :
PROGRAM 1 (CHLEB MIESZANY 2.55 MIN)
DARK (MOCNO WYPIECZONY)
SMALL (MAŁY)[/size]
TU ZASTOSOWAŁEM MISZANINE ZAKWASU PSZENNEGO I ŻYTNIEGO
[size="4"]
MASZYNA CLACTRONIC BBA 6827
POTRZEBNE SKŁADNIKI:
200 ml LETNIEGO MLEKA
200 g - ZAKWAS PSZENNY OŻYWIONY
200 g - ZAKWAS ŻYTNI OŻYWIONY
200 g - BIAŁA MĄKA TYP 650 + 200 g - BIAŁA MĄKA TYP 650
50 g - UGOTOWANY ZIEMNIAK ,BRĄZOWY CUKIER I SÓL MORSKA DROBNA
AKCJA
WLAĆ MLEKO DODAĆ 200 g MĄKI BIAŁEJ TYP 650 PRZESIANEJ PRZEZ SITO I PRZEŁOŻYĆ ZAKWASY .
WŁĄCZYĆ PROGR.1 WYMIESZAĆ OK 5 MIN - NACISNĄĆ STOP- ZRESETOWAĆ PROGRAM BY POWRÓCIŁ OD POCZĄTKU
PRZERWA NA OK 2 GODZ.POTRZEBNA DO RUSZENIA DROŻDŻY.
AKCJA
NASTĘPNIE WSYPUJEMY KOLEJNĄ PORCJĘ BIAŁEJ MĄKI TYP 650 W ILOŚCI 200 g PRZESIANEJ PRZEZ SITO,DODAJEMY 2 MAŁE MIARKI BRĄZOWEGO CUKRU I 2 MIARKI MORSKIEJ SOLI ORAZ 50 g ZIEMNIAKA PRZECIŚNIĘTEGO PRZEZ PRASKĘ.
WŁĄCZYĆ MASZYNĘ (PROGR.1) I PIECZEMY.
PO ZKOŃCZENIU II MIESZANIA WYCIĄGAMY MIESZADŁA HACZYKIEM I FORMUJEMY GÓRĘ MASY MOKRĄ RĘKĄ ROBIMY DOWOLNĄ POSYPKĘ I OZDOBNE NACIĘCIE,PĘDZELKIEM SMARUJEMY GÓRĘ ROZBEŁTANYM JAJKIEM.
UWAGI DO PIECZENIA :
CHLEB NAJPROSTRZY ,MAŁY.POD WĘDLINKĘ,DOBRY W SMAKU, JEDZĄ GO DZIECI CZYLI NAJLEPSI EKSPERCI.
WSZYSTKO WYMIESZA I UPIECZE MASZYNA– CZEKAĆ I NIE OTWIERAĆ.
PO CAŁYM PROCESIE BEZWZGLĘDNIE WYCIĄGNĄĆ Z FORMY NA KRATKĘ BY ODPAROWAŁ.PO OSTYGNIĘCIU MOŻNA WCINAĆ.
SMACZNEGO
PROGRAM 1 (CHLEB MIESZANY 2.55 MIN)
DARK (MOCNO WYPIECZONY)
SMALL (MAŁY)[/size]
TU ZASTOSOWAŁEM MISZANINE ZAKWASU PSZENNEGO I ŻYTNIEGO



POTRZEBNE SKŁADNIKI:
200 ml LETNIEGO MLEKA
200 g - ZAKWAS PSZENNY OŻYWIONY
200 g - ZAKWAS ŻYTNI OŻYWIONY
200 g - BIAŁA MĄKA TYP 650 + 200 g - BIAŁA MĄKA TYP 650
50 g - UGOTOWANY ZIEMNIAK ,BRĄZOWY CUKIER I SÓL MORSKA DROBNA
AKCJA
WLAĆ MLEKO DODAĆ 200 g MĄKI BIAŁEJ TYP 650 PRZESIANEJ PRZEZ SITO I PRZEŁOŻYĆ ZAKWASY .
WŁĄCZYĆ PROGR.1 WYMIESZAĆ OK 5 MIN - NACISNĄĆ STOP- ZRESETOWAĆ PROGRAM BY POWRÓCIŁ OD POCZĄTKU
PRZERWA NA OK 2 GODZ.POTRZEBNA DO RUSZENIA DROŻDŻY.

AKCJA
NASTĘPNIE WSYPUJEMY KOLEJNĄ PORCJĘ BIAŁEJ MĄKI TYP 650 W ILOŚCI 200 g PRZESIANEJ PRZEZ SITO,DODAJEMY 2 MAŁE MIARKI BRĄZOWEGO CUKRU I 2 MIARKI MORSKIEJ SOLI ORAZ 50 g ZIEMNIAKA PRZECIŚNIĘTEGO PRZEZ PRASKĘ.
WŁĄCZYĆ MASZYNĘ (PROGR.1) I PIECZEMY.
PO ZKOŃCZENIU II MIESZANIA WYCIĄGAMY MIESZADŁA HACZYKIEM I FORMUJEMY GÓRĘ MASY MOKRĄ RĘKĄ ROBIMY DOWOLNĄ POSYPKĘ I OZDOBNE NACIĘCIE,PĘDZELKIEM SMARUJEMY GÓRĘ ROZBEŁTANYM JAJKIEM.
UWAGI DO PIECZENIA :
CHLEB NAJPROSTRZY ,MAŁY.POD WĘDLINKĘ,DOBRY W SMAKU, JEDZĄ GO DZIECI CZYLI NAJLEPSI EKSPERCI.

WSZYSTKO WYMIESZA I UPIECZE MASZYNA– CZEKAĆ I NIE OTWIERAĆ.
PO CAŁYM PROCESIE BEZWZGLĘDNIE WYCIĄGNĄĆ Z FORMY NA KRATKĘ BY ODPAROWAŁ.PO OSTYGNIĘCIU MOŻNA WCINAĆ.
SMACZNEGO
