Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb z maszyny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="MASZYNOWY FANATYK" data-source="post: 577204" data-attributes="member: 5278"><p>[ATTACH=full]17095[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]17094[/ATTACH]<span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">CHLEB CODZIENNY JASNY MASZYNA CLACTRONIC BBA 2867</span></p><p> </p><p>DANE DO WYPIEKU :</p><p></p><p>PROGRAM 1</p><p>MEDIUM (ŚREDNIO WYPIECZONY)</p><p>SMALL (MAŁY)</p><p> </p><p>SKŁADNIKI:</p><p></p><p>3 ŁYŻKI STOŁOWE OLIWY (WLAĆ NA SAM DÓŁ FOREMKI)</p><p></p><p>650 g MĄKI BIAŁEJ PSZENNEJ TYP 550 (PRZESIAĆ PRZEZ SITKO)</p><p></p><p> 50 g MĄKA PSZENNA TYPU 1050 (POŁĄCZYC RAZEM Z PRZESIANĄ I WSYPAĆ DO FOREMKI)</p><p></p><p>3 ŁYŻKI STOŁOWE JOGURTU NATURALNEGO</p><p></p><p>16 g/ 14 g DROŻDŻE PIEKARSKIE (ROZPUŚCIĆ W ODROBINIE LETNIEGO MLEKA Z CUKREM BRĄZOWYM) DODAĆ NA SAMYM KOŃCU</p><p></p><p>2 MAŁE MIARKI SOLI MORSKIEJ NA BOKU FOREMKI</p><p></p><p>SZCZYPTA KMINU MIELONEGO I TYMIANKU - LUB INNE</p><p></p><p>UWAGI DO PIECZENIA :</p><p></p><p>WSZYSKO WYMIESZA I UPIECZE MASZYNA,PO SYGNALE - 2 ŁYŻKI STOŁOWE SŁONECZNIKA ŁUSKANEGO ŚWIEŻEGO LUB UPRAŻONEGO NA PATELNI.</p><p>PO DRUGIM WYRABIANIU WYJĄĆ KULĘ CIASTA MOKRYMI RĘKAMI UFORMOWAĆ PONACINAĆ,</p><p>WIERZCH CIASTA POSMAROWAĆ ROZBEŁTANYM JAJKIEM,</p><p>ZROBIĆ DOWOLNĄ POSYPKĘ.</p><p>CZEKAĆ I NIE OTWIERAĆ.</p><p>PO CAŁYM PROCESIE BEZWZGLĘDNIE WYCIĄGNĄĆ Z FORMY CHLEB NA KRATKĘ BY ODPAROWAŁ.</p><p>SMACZNEGO</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MASZYNOWY FANATYK, post: 577204, member: 5278"] [ATTACH=full]17095[/ATTACH] [ATTACH=full]17094[/ATTACH][SIZE=14] CHLEB CODZIENNY JASNY MASZYNA CLACTRONIC BBA 2867[/SIZE] DANE DO WYPIEKU : PROGRAM 1 MEDIUM (ŚREDNIO WYPIECZONY) SMALL (MAŁY) SKŁADNIKI: 3 ŁYŻKI STOŁOWE OLIWY (WLAĆ NA SAM DÓŁ FOREMKI) 650 g MĄKI BIAŁEJ PSZENNEJ TYP 550 (PRZESIAĆ PRZEZ SITKO) 50 g MĄKA PSZENNA TYPU 1050 (POŁĄCZYC RAZEM Z PRZESIANĄ I WSYPAĆ DO FOREMKI) 3 ŁYŻKI STOŁOWE JOGURTU NATURALNEGO 16 g/ 14 g DROŻDŻE PIEKARSKIE (ROZPUŚCIĆ W ODROBINIE LETNIEGO MLEKA Z CUKREM BRĄZOWYM) DODAĆ NA SAMYM KOŃCU 2 MAŁE MIARKI SOLI MORSKIEJ NA BOKU FOREMKI SZCZYPTA KMINU MIELONEGO I TYMIANKU - LUB INNE UWAGI DO PIECZENIA : WSZYSKO WYMIESZA I UPIECZE MASZYNA,PO SYGNALE - 2 ŁYŻKI STOŁOWE SŁONECZNIKA ŁUSKANEGO ŚWIEŻEGO LUB UPRAŻONEGO NA PATELNI. PO DRUGIM WYRABIANIU WYJĄĆ KULĘ CIASTA MOKRYMI RĘKAMI UFORMOWAĆ PONACINAĆ, WIERZCH CIASTA POSMAROWAĆ ROZBEŁTANYM JAJKIEM, ZROBIĆ DOWOLNĄ POSYPKĘ. CZEKAĆ I NIE OTWIERAĆ. PO CAŁYM PROCESIE BEZWZGLĘDNIE WYCIĄGNĄĆ Z FORMY CHLEB NA KRATKĘ BY ODPAROWAŁ. SMACZNEGO [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb z maszyny
Top
Bottom