Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb z ogorkami kiszonymi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="whisper" data-source="post: 1052615" data-attributes="member: 24394"><p>Już od jakiegoś czasu piekę chleby sama, właściwie tylko na zakwasie ale ten przepis wydał mi się interesujący. Więc upiekłam i ja. </p><p>Nie powinnam jeść mąki pszennej i żytniej, co utrudnia nieco pieczenie ale za to mąka orkiszowa (mimo, że to praprzodek pszenicy) jest dla mnie świetna. Do tego wszelkiego rodzaju mąki bezglutenowe (mieszanki jak i czyste) i białego pyłu robi się tyle, że na bochenek akurat starczy. Mój chleb z ogórkami został zmodyfikowany na własne potrzeby dlatego też upiekłam go z 2 szkl mąki orkiszowej i jednej szklanki mieszanki mąk bezglutenowych (z czego przeważała mąka kukurydziana). Reszta składników pozostała bez zmian. Chleb wyszedł bardzo smaczny i mimo, że na drożdżach to na pewno upiekę go jeszcze nie raz. Mąka kukurydziana w chlebie dała taki posmak jak mają płatki kukurydziane, lekko słodkawy, naprawdę wspaniały.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="whisper, post: 1052615, member: 24394"] Już od jakiegoś czasu piekę chleby sama, właściwie tylko na zakwasie ale ten przepis wydał mi się interesujący. Więc upiekłam i ja. Nie powinnam jeść mąki pszennej i żytniej, co utrudnia nieco pieczenie ale za to mąka orkiszowa (mimo, że to praprzodek pszenicy) jest dla mnie świetna. Do tego wszelkiego rodzaju mąki bezglutenowe (mieszanki jak i czyste) i białego pyłu robi się tyle, że na bochenek akurat starczy. Mój chleb z ogórkami został zmodyfikowany na własne potrzeby dlatego też upiekłam go z 2 szkl mąki orkiszowej i jednej szklanki mieszanki mąk bezglutenowych (z czego przeważała mąka kukurydziana). Reszta składników pozostała bez zmian. Chleb wyszedł bardzo smaczny i mimo, że na drożdżach to na pewno upiekę go jeszcze nie raz. Mąka kukurydziana w chlebie dała taki posmak jak mają płatki kukurydziane, lekko słodkawy, naprawdę wspaniały. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Chleb z ogorkami kiszonymi
Top
Bottom