Chleb z rodzynkami

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Dziękuję ! Starałam sie ,bo wszystkie chlebki takie ładne
lecker.gif

Zrobiłam bez serwatki i nie mam porównania ,ale ten bardzo smaczny był!
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,454
7
38
Serwatki jest tu mało, więc prawdę mówiąc nie sądzę, żeby różnica bez i z była dobrze wyczuwalna
icon_wink.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
QUOTE (dziunia @ 10 Jun 2015, 07:35 ) index.php?act=findpost&pid=1578171Sabuto, bardzo ładny chleb
fiesgrins.gif


Tatter, na mojej serwatce skład jest nieco inny: białko 11%, tłuszcz 1,5%, laktoza 78-84%, więc pewnie i działanie słabsze przez niższy poziom protein, ale smak na pewno podnosi
icon_wink.gif
O tak smak na pewno, nawet taka zwykla w plynie jest ulepszaczem.

W piekarnictwie (u nas) uzywa sie WPC 34, WPC50, WPC 80 (Whey Protein Concentrate) gdzie numer oznacza % zawartosc protein.