Izolda @ 26 Apr 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1573071Kasha, ale czego ryczysz? Ty widziałaś jakiego bezglutenowca na zakwasie wpisałam? To jest dopiero chleb.
Izoldo widziałam, tylko nie powinam jeść ryżu, gryki, kukurydzy, owsa, siemienia![]()
kasha @ 27 Apr 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1573137Izoldo widziałam, tylko nie powinam jeść ryżu, gryki, kukurydzy, owsa, siemienia
kasha! ...biednadziś się natknęłam na taką fajną stronkę, może coś sobie z tego pojesz:![]()
http://alepyszota.blogspot.com/search/label/bezglutenowe
kasha @ 27 Apr 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1573137Izoldo widziałam, tylko nie powinam jeść ryżu, gryki, kukurydzy, owsa, siemienia
To jest utrudnienie, ale ja mimo wszystko bym spróbowała, skrobię weź tylko ziemniaczaną i spróbuj go upiec na samej mące jaglanej, jak dodasz psylium, to on i tak będzie fajny sprężysty, po prostu przelicz sobie proporcje mąk na samą mąkę ziemniaczaną i mąkę jaglaną, na wszelki wypadek wsadziłabym go do foremki, bo nie wiadomo czy się da tak łatwo formować jak ten oryginalny. A quinoa i amarantus możesz? Je też można dodać do chleba w postaci mąki.
Izolda @ 27 Apr 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1573163To jest utrudnienie, ale ja mimo wszystko bym spróbowała, skrobię weź tylko ziemniaczaną i spróbuj go upiec na samej mące jaglanej, jak dodasz psylium, to on i tak będzie fajny sprężysty, po prostu przelicz sobie proporcje mąk na samą mąkę ziemniaczaną i mąkę jaglaną, na wszelki wypadek wsadziłabym go do foremki, bo nie wiadomo czy się da tak łatwo formować jak ten oryginalny. A quinoa i amarantus możesz? Je też można dodać do chleba w postaci mąki.Jean, dziękuję, ale też nie mogę![]()
Gdy wydrukowałam co mogę to tylko siąść i płakać![]()
Jaglenki też nie możnai wszystkie tzw. trawy odpadają![]()
![]()
mam tak potwornie dietę ograniczoną, że wygrzebałam z szafki nasionka Tukumarii, zalałam wodą i pogryzam.
Coś mi świta, ze Chia, ze swoimi właściwościami pęczniejącymi, jest bardzo podobne do Tukumarii.
margolcia @ 12 Sep 2021 napisał:index.php?act=findpost&pid=1682269Czy można posiadać o uzupełnienie w przepisie informacji o typy mąk jakich należy użyć?tylko przy żytniej nie ma , ale jej malutko to chyba nie ma znaczenia
chlebowa to 720 lub 630
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.