index.php?act=findpost&pid=1529630Można
Możesz w to miejsce dać żurawinę lub inne orzechy, tak jak wpisałam w przepisie. Równie dobrze, możesz ten składnik pominąć.
Upiekłam wczoraj kolejny chleb. Wprowadzone zmiany to słonecznik na pół z pestkami dyni i w miejsce migdałów - orzechy laskowe. Nie dodałam żadnego miodu, sól zmniejszyłam do 1 łyżeczki (a i tak wydaje mi się za słony).
Pokaż załącznik 89421
Zjadam przeważnie 4 kromki dziennie i w tej ilości wystarcza mi na tydzień
Przechowuję go w lodówce.
Wcześniej, po upieczeniu i ostygnięciu zawinęłam chleb w foliowy woreczek. Teraz zostawiłam na noc bez okrycia i bardzo wysechł. Będę go jednak wcześniej owijać, bo wyschnięty bardziej się kruszy przy krojeniu, ale jest to indywidualna sprawa i może Wam będzie bardziej smakować właśnie taki bardziej wyschnięty.
Chleb świetnie reguluje pracę jelit, nie powoduje wzdęć, ani innych sensacji. Do tego jest prosty w wykonaniu i smaczny
Ale trzeba pamiętać, że z jelit wymiata wszystko równo i to co dobre a nie zdąrzyło się jeszcze wchłonąć również.
Dlatego z taką dawką błonnika lepiej ostrożnie,bo można się nabawić niedoborów witamin oraz mikro i makro elementów.