Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb żytni bardzo razowy z otrębami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 173939" data-attributes="member: 232"><p>powinnas je byla zalac taka iloscia wody, zeby je dokladnie przykryla i niewiele ponadto. Trzeba je dobrze wymieszac, zeby zadna drobinka otrab nie zostala sucha. Jesli nie dalas tej wody duzo ponad powierzchnie otrab, to ona sie do jutra calkiem wchlonie. gdyby jednak ta nie bylo, to ja po prostu odlejesz. </p><p>Konsystencja tego chleba jest naprawde bardzo rzadka, taka paciaja wkladana lyzka do foremki. Dlatego tez ilosc wody dodawanej do chelba nie jest sprecyzowana. sama bedziesz widziala ile jej dodac. Im rzadsze ciasto, tym lepiej wyrosnie. Z otrebami to jest naprawde pyszny chleb. Sama jestem ciekawa jaki bedzie z owsianymi, one maja taki lekko egzotyczny zapach. ja dodaje zwykle mieszane zytnie z pszennymi lub z orkiszowymi.</p><p></p><p>Wlasnie znalazlam podobny chleb, ale jeszcze bardziej wyrazisty w smaku, wklepie go jak przetlumacze, ale chyba jutro, bo sie juz przewracam a rano musze do pracy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 173939, member: 232"] powinnas je byla zalac taka iloscia wody, zeby je dokladnie przykryla i niewiele ponadto. Trzeba je dobrze wymieszac, zeby zadna drobinka otrab nie zostala sucha. Jesli nie dalas tej wody duzo ponad powierzchnie otrab, to ona sie do jutra calkiem wchlonie. gdyby jednak ta nie bylo, to ja po prostu odlejesz. Konsystencja tego chleba jest naprawde bardzo rzadka, taka paciaja wkladana lyzka do foremki. Dlatego tez ilosc wody dodawanej do chelba nie jest sprecyzowana. sama bedziesz widziala ile jej dodac. Im rzadsze ciasto, tym lepiej wyrosnie. Z otrebami to jest naprawde pyszny chleb. Sama jestem ciekawa jaki bedzie z owsianymi, one maja taki lekko egzotyczny zapach. ja dodaje zwykle mieszane zytnie z pszennymi lub z orkiszowymi. Wlasnie znalazlam podobny chleb, ale jeszcze bardziej wyrazisty w smaku, wklepie go jak przetlumacze, ale chyba jutro, bo sie juz przewracam a rano musze do pracy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Chleb żytni bardzo razowy z otrębami
Top
Bottom