- Lis 5, 2007
- 13,730
- 0
- 0
Pyszny! Wilgotny i syty.
Z Ksiazki "200 cakes & bakes" Sary Lewis
Skladniki;
400 g bananow, zwazonych ze skorka
lyzka soku z cytryny
300 g maki ze srodkiem spulchniajacym
1 lyzeczki proszku do pieczenia
125 g cukru
125 g masla, rozpuszczonego
2 jaja, rozbeltane
175 g daktyli, posiekanych
50 g orzechow, posiekanych
Foremke keksowa wysmarowac maslem.
Banany obrac i zmiazdzyc. Make, proszek do pieczenia i cukier umiescic w misce. Dodac miazge bananowa, rozpuszczone maslo i jaja, wymieszac. Wmieszac orzechy i daktyle i przelac mase do formy. Piec ok 70 min w 160 C. Kroic dopiero po wystudzeniu.
Z Ksiazki "200 cakes & bakes" Sary Lewis
Skladniki;
400 g bananow, zwazonych ze skorka
lyzka soku z cytryny
300 g maki ze srodkiem spulchniajacym
1 lyzeczki proszku do pieczenia
125 g cukru
125 g masla, rozpuszczonego
2 jaja, rozbeltane
175 g daktyli, posiekanych
50 g orzechow, posiekanych
Foremke keksowa wysmarowac maslem.
Banany obrac i zmiazdzyc. Make, proszek do pieczenia i cukier umiescic w misce. Dodac miazge bananowa, rozpuszczone maslo i jaja, wymieszac. Wmieszac orzechy i daktyle i przelac mase do formy. Piec ok 70 min w 160 C. Kroic dopiero po wystudzeniu.
Ostatnią edycję dokonał moderator: