Chlebek( ciasto) bananowo- orzechowo -czekoladowy

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,772
0
0
Zrobiłam.

:mrgreen:

zaczęłam robić od końca, glupia :cheers: najpierw zmiksowałam mokre, potem rozciapcialam banany, potem wymieszałam suche, a na końcu siekałam orzechy i czekoladę :dump: ale ja ostatnio jestem mało rozsądna i zdarza mi się że nie myślę :twisted: ale tłuszcz+jajka+jogo zamiast mnie słusznie ukarać i zwarzyć w cholere tak żeby zakalec wyszedł to sie zmiksowały w taki śliczny aksamitny kremik no wyglądał tak że tylko za łyżke łapać, i jeszcze tak waniliowo-jogurtowo pachniał mniam

blaszka 14x30 jest za mała dla mnie :| dałam jedną 14x30 i drugą 10x20... w sumie dość niskie ciasta mi wyszły ale to lepsze niż nadmiar zdrapywać z dna piekarnika :lol: musze jakos wykombinowac odpowiednią blaszke ;) i bałam sie że 1 łyżeczka sody tego nie udźwignie więc dodałam jeszcze 1 proszku do pieczenia.

Wyszło mi super fajne ciasto chociaż sie bałam strasznie zakalca
icon_smile.gif
pachnie zawrotnie i wszystkim smakuje, w dodatku łatwo sie robi i w ogóle bardzo mi sie podoba

dziękuję pięknie Paulinko za przepis
icon_smile.gif

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,937
0
0
:banana: oh , jak sie ciesze :dance:

Kurcze nie mam zielonego pojecia czemu ta blaszka jest za mala , ja wlasnme w takiej pieke i wychodzi mi sliczny chlebek z gorka :lol: Ale to calkiem mozliwe ze nasza soda tak do gory nie ciagnie jak polska :mrgreen:

W kazdym badz razie , bardzo sie ciesze ze smakowalo :cheers: :cheers:

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,772
0
0
no ale w sumie to ja dałam proszek extra
icon_smile.gif

i może za bardzo wydygałam że mi wypłynie :roll:

myślę że nast razem dam taką klasyczną długaśną keksówke 10x40. powinno być akurat
icon_smile.gif

Azazelle

Member
Wrz 1, 2006
1,706
0
0
Wyciągam, bo usiłuję zrobić. Znaczy się piecze, z żurawiną zamiast orzechów. Nigdy nie piekłam nic bananowego, czekam na zakalec...

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy