Chlebek z płatkami owsianymi
1 litr ciepłej wody, do tego wsypać 8 łyżek płatków owsianych górskich, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę cukru, na wierzch pokruszyć 5 dkg świeżch drożdży.
Gdy wypłyną płatki na wierzch, dodać 1 kg mąki i wyrobić.
Wyłożyć do 2 wąskich foremek, włożyć do piekarnika ustawić temp. 170 stopni i piec ok. 1 godz.
Przed pieczeniem posmarować białkiem, można posypać słonecznikiem.
Warto spróbować polecam, jest pyszny. Smacznego!

1 litr ciepłej wody, do tego wsypać 8 łyżek płatków owsianych górskich, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę cukru, na wierzch pokruszyć 5 dkg świeżch drożdży.
Gdy wypłyną płatki na wierzch, dodać 1 kg mąki i wyrobić.
Wyłożyć do 2 wąskich foremek, włożyć do piekarnika ustawić temp. 170 stopni i piec ok. 1 godz.
Przed pieczeniem posmarować białkiem, można posypać słonecznikiem.


Warto spróbować polecam, jest pyszny. Smacznego!