Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Chłodnik brzoskwiniowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Buka" data-source="post: 1531122" data-attributes="member: 67"><p>Pyszna letnia zupa na codzień, ale i na większe okazje też. </p><p>Na 4 porcje potrzeba:</p><p>6 brzoskwiń</p><p>1 kwaskowe jabłko </p><p>1 łyżka soku z cytryny</p><p>1 litr wody lub troszkę więcej</p><p>1 zółtko</p><p>150 ml śmietanki </p><p>cukier i cukier waniliowy</p><p>szczypta cynamonu</p><p>garść groszku ptysiowego lub </p><p>grzanki z czerstwej bułki pokrojonej w kostkę, przyrumienione na maśle (smaczniejsze).</p><p></p><p>Z brzoskwiń tylko usunąć pestki, jabłko przekroić na 4 części, zalać wodą i gotować kilkanaście minut. Zmiksować, dosłodzić, dodac śmietankę, cukier waniliowy i cynamon, zagotować. Doprawić do smaku sokiem z cytryny. Zółtko rozmieszać z łyżką wody, wlać do zupy mieszając, nie gotować. Całość ochłodzić, podawać z groszkiem lub grzankami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buka, post: 1531122, member: 67"] Pyszna letnia zupa na codzień, ale i na większe okazje też. Na 4 porcje potrzeba: 6 brzoskwiń 1 kwaskowe jabłko 1 łyżka soku z cytryny 1 litr wody lub troszkę więcej 1 zółtko 150 ml śmietanki cukier i cukier waniliowy szczypta cynamonu garść groszku ptysiowego lub grzanki z czerstwej bułki pokrojonej w kostkę, przyrumienione na maśle (smaczniejsze). Z brzoskwiń tylko usunąć pestki, jabłko przekroić na 4 części, zalać wodą i gotować kilkanaście minut. Zmiksować, dosłodzić, dodac śmietankę, cukier waniliowy i cynamon, zagotować. Doprawić do smaku sokiem z cytryny. Zółtko rozmieszać z łyżką wody, wlać do zupy mieszając, nie gotować. Całość ochłodzić, podawać z groszkiem lub grzankami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Chłodnik brzoskwiniowy
Top
Bottom