Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Chłodnik jabłkowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kręciołek" data-source="post: 1537218" data-attributes="member: 20601"><p>[ATTACH=full]90029[/ATTACH]</p><p></p><p>1 kg jabłek, obecnie świetnie nadają się do tego papierówki</p><p>cynamon, goździki, cukier</p><p>do wyboru- drobny makaron lub grzanki</p><p></p><p>Ten chłodnik można robić na dwa sposoby: albo pokroić umyte jabłka wraz ze skórką do garnka, zalać ok. 3 litrami wody, dodać ze 3 goździki i gotować do miękkości, po czym przetrzeć przez sito (ja zdecydowałam się na ten wariant, jest wygodny gdy mamy np. małe jabłka) albo od razu obrać jabłka, wykroić gniazda nasienne i gotować jak wyżej, tylko później zmiksować. Gdyby było zbyt gęste dolać przegotwoanej wody. Dodać do smaku cukru i odrobinę cynamonu. Wystudzić.</p><p>Podawać z grzankami lub drobnym makaronem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kręciołek, post: 1537218, member: 20601"] [ATTACH=full]90029[/ATTACH] 1 kg jabłek, obecnie świetnie nadają się do tego papierówki cynamon, goździki, cukier do wyboru- drobny makaron lub grzanki Ten chłodnik można robić na dwa sposoby: albo pokroić umyte jabłka wraz ze skórką do garnka, zalać ok. 3 litrami wody, dodać ze 3 goździki i gotować do miękkości, po czym przetrzeć przez sito (ja zdecydowałam się na ten wariant, jest wygodny gdy mamy np. małe jabłka) albo od razu obrać jabłka, wykroić gniazda nasienne i gotować jak wyżej, tylko później zmiksować. Gdyby było zbyt gęste dolać przegotwoanej wody. Dodać do smaku cukru i odrobinę cynamonu. Wystudzić. Podawać z grzankami lub drobnym makaronem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Chłodnik jabłkowy
Top
Bottom