- Lip 24, 2008
- 333
- 0
- 0
2 ogórki sałatkowe (ok. 40 dag)
1 litr beztłuszczowego jogurtu
5 dag orzechów laskowych
1/2 pęczka kopru
1 ząbek czosnku
5 łyżek oliwy z oliwek
sól
pieprz
Ogórki obrać, utrzeć na grubej tarce. Orzechy zetrzeć, koper drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać i zalać jogurtem. Dodać zmiażdżony czosnek, wlać oliwę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Taki chłodnik najlepszy jest po schłodzeniu w lodówce.

1 litr beztłuszczowego jogurtu
5 dag orzechów laskowych
1/2 pęczka kopru
1 ząbek czosnku
5 łyżek oliwy z oliwek
sól
pieprz
Ogórki obrać, utrzeć na grubej tarce. Orzechy zetrzeć, koper drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać i zalać jogurtem. Dodać zmiażdżony czosnek, wlać oliwę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Taki chłodnik najlepszy jest po schłodzeniu w lodówce.
