Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Chłodnik wileński
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1000432" data-attributes="member: 692"><p>1 słoik buraczków wiórki ( w occie, tak!)</p><p> 1 duży jogurt naturalny</p><p> 1 l maślanki/kefiru </p><p> 1 śmietana mała najmniej 18% ale może być i kremówka</p><p> ogórek, szczypiorek, koperek i rzodkiewka ( z ładnymi liśćmi, też się zużyją)</p><p> 2 - 3 jajka (ugotowane na twardo)</p><p></p><p>Warzywa umyć i posiekać, dodać jajka w kawałkach, jogurt , śmietanę i zawartość słoika z burakami. Mnie najbardziej smakuja buraczki wiórki w occie firmy Dawtona.</p><p>Doprawić do smaku solą i pieprzem, jak za gęste dolać wody i odstawić na 2 - 3 godziny do lodówki. </p><p></p><p>[ATTACH=full]54599[/ATTACH]</p><p></p><p>To jest nowoczesna wersja z Wilna , publikowana w przewodniku dla turystów! </p><p>Jak nie mam ukiszonego kwasu buraczanego to wlasnie tak robie, octu nie czuje sie nic a nic. </p><p>Mozna podkwasic - jak komu za malo kwasne - sokiem z kiszonych/malosolnych ogorkow.</p><p></p><p></p><p>qd</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1000432, member: 692"] 1 słoik buraczków wiórki ( w occie, tak!) 1 duży jogurt naturalny 1 l maślanki/kefiru 1 śmietana mała najmniej 18% ale może być i kremówka ogórek, szczypiorek, koperek i rzodkiewka ( z ładnymi liśćmi, też się zużyją) 2 - 3 jajka (ugotowane na twardo) Warzywa umyć i posiekać, dodać jajka w kawałkach, jogurt , śmietanę i zawartość słoika z burakami. Mnie najbardziej smakuja buraczki wiórki w occie firmy Dawtona. Doprawić do smaku solą i pieprzem, jak za gęste dolać wody i odstawić na 2 - 3 godziny do lodówki. [ATTACH=full]54599[/ATTACH] To jest nowoczesna wersja z Wilna , publikowana w przewodniku dla turystów! Jak nie mam ukiszonego kwasu buraczanego to wlasnie tak robie, octu nie czuje sie nic a nic. Mozna podkwasic - jak komu za malo kwasne - sokiem z kiszonych/malosolnych ogorkow. qd [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Chłodnik wileński
Top
Bottom