wyglada elegancko, smakuje nieziemsko !! W originalnym przepisie uzyto malin, ja zrobilam go z czeresniami
20 dag smietankowego sera ( typu philadelphia)
1 puszka mleka skondensowanego ( dalam ciut wiecej niz polowe puszki bo dla mnie za slodko)
1 jajo
3 lyzki soku z cytryny
1 lyzeczka waniliowego ekstraktu
1 szklanka owocow ( maliny lub czeresnie )
1 czekoladowy spod do pie ( mozna zamiast zrobic spod z czekoladowych herbatnikow jak do senrika na zimno)
Chocolate Glaze
1) Rozgrzewamy sernik do 180C. Mmikserem ubijamy ser az bedzie puszysty. Stopniowo dodajemy skondensowane mleko caly czas ubijajac. Na koncu dodajemy sok, ekstrakt i jajko i dobrze ubijamy.
2) Na spodzie naszego pie ukladamy owoce, na nie wylewamy mase serowa- pieczemy przez 30-35 minut.
Czekoladowy Garnish :
Ingredients:
3 dag gorzkiej czekolady
1/4 szklanki kremowki
Roztapiamy czekolade w rondelku, dodajemy do czekolady kremowke i gotujemy caly czas mieszajac az nasz ganache bedzie sie gladki i " mieniacy sie. Rondelek sciagamy z gazu. Remove from heat. Wylewamy ganache na wierzchu zimnego sernika i chlodzimy w lodowce. Sernik podajemy przyozdobiony owocami ( maliny lub czeresnie ) i mieta.


20 dag smietankowego sera ( typu philadelphia)
1 puszka mleka skondensowanego ( dalam ciut wiecej niz polowe puszki bo dla mnie za slodko)
1 jajo
3 lyzki soku z cytryny
1 lyzeczka waniliowego ekstraktu
1 szklanka owocow ( maliny lub czeresnie )
1 czekoladowy spod do pie ( mozna zamiast zrobic spod z czekoladowych herbatnikow jak do senrika na zimno)
Chocolate Glaze
1) Rozgrzewamy sernik do 180C. Mmikserem ubijamy ser az bedzie puszysty. Stopniowo dodajemy skondensowane mleko caly czas ubijajac. Na koncu dodajemy sok, ekstrakt i jajko i dobrze ubijamy.
2) Na spodzie naszego pie ukladamy owoce, na nie wylewamy mase serowa- pieczemy przez 30-35 minut.
Czekoladowy Garnish :
Ingredients:
3 dag gorzkiej czekolady
1/4 szklanki kremowki
Roztapiamy czekolade w rondelku, dodajemy do czekolady kremowke i gotujemy caly czas mieszajac az nasz ganache bedzie sie gladki i " mieniacy sie. Rondelek sciagamy z gazu. Remove from heat. Wylewamy ganache na wierzchu zimnego sernika i chlodzimy w lodowce. Sernik podajemy przyozdobiony owocami ( maliny lub czeresnie ) i mieta.
Ostatnią edycję dokonał moderator: