Chocolate con chili

aga9999

Member
Sie 22, 2006
974
0
0
Evalill @ 21 Sep 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=587443Ostatnio mnie nachodzi na ciasteczke czekoladowe z chilli. Czy chilli jest tu bardzo wyczuwalne? Czy tylko odrobinę? Chciałabym, żeby wyraźnie było czuć ostrość, ale oczywiście nie za bardzo, bo to deser przecież.
I jakie te ciastka są w środku? Miękkie? Rozpływające? Czy takie "całkiem upieczone"?
Otoz chili jest wyczuwalne, ale wszystko zalezy od tego ile tej papryczki uzyjesz.. i od Twojego podniebienia
icon_biggrin.gif

Jak dasz wiecej bedzie szczypac w jezyk.. dasz mniej to rozejdzie sie szybko po kosciach.

Brownies to to nie sa, sa raczej takie pieguskowate w konsystencji. Przynajmniej u mnie, bo ja je dopiekam
icon_mrgreen.gif

Rozplywa sie czekolada, jak dasz wiecej czekolady (bo oczywiscie mozesz, to nawet wskazane) to beda bardziej rozplywajace sie w ustach (zwlaszcza niedlugo po wyjeciu z piekarnika).
Jak sie pewnie domyslasz, polecam!
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Mi bardziej smakowały takie większe ciasteczka, które nei dopiekły się w środku...mmm
icon_mrgreen.gif
A chili było czuć dość mocno, szczypało w jezyk.
 

Evalill

Member
Gru 3, 2006
5,164
0
0
Dzięki, dziewczyny za odpowiedzi! Teraz już wiem, że ilość chili powinna być w sam raz.
icon_smile.gif
No, ale dziś upiekłam jednak te miętowe. Biegnę się wpisać z opinią!
lecker.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy