- Lut 21, 2005
- 16,701
- 3
- 38
Za Chocolate & Baking
100 g masła
3 łyżki złotego syropu
150 g białej czekolady
125 g ciemnej czekolady
125 g dmuchanego ryżu
Stopić razem 50 g masła, łyżkę syropu i białą czekoladę. Wymieszać z 50 g ryżu. Wylać masę do wyłożonej papierem do pieczenia (ew. może być natłuszczona) formy a 20 cm. Pozostawić do zastygnięcia
Stopić razem pozostałe masło, syrop i ciemną czekoladę. Wymieszać z pozostałym ryżem. Wlać na białą warstwę. Wystudzić. Pokroić na 16 kawałków.
[Można przygotować wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku, w lodówce, do czterech dni]
100 g masła
3 łyżki złotego syropu
150 g białej czekolady
125 g ciemnej czekolady
125 g dmuchanego ryżu
Stopić razem 50 g masła, łyżkę syropu i białą czekoladę. Wymieszać z 50 g ryżu. Wylać masę do wyłożonej papierem do pieczenia (ew. może być natłuszczona) formy a 20 cm. Pozostawić do zastygnięcia
Stopić razem pozostałe masło, syrop i ciemną czekoladę. Wymieszać z pozostałym ryżem. Wlać na białą warstwę. Wystudzić. Pokroić na 16 kawałków.
[Można przygotować wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku, w lodówce, do czterech dni]
Ostatnią edycję dokonał moderator: