Chocolate Crispy Bites

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Za Chocolate & Baking

100 g masła
3 łyżki złotego syropu
150 g białej czekolady
125 g ciemnej czekolady
125 g dmuchanego ryżu

Stopić razem 50 g masła, łyżkę syropu i białą czekoladę. Wymieszać z 50 g ryżu. Wylać masę do wyłożonej papierem do pieczenia (ew. może być natłuszczona) formy a 20 cm. Pozostawić do zastygnięcia
Stopić razem pozostałe masło, syrop i ciemną czekoladę. Wymieszać z pozostałym ryżem. Wlać na białą warstwę. Wystudzić. Pokroić na 16 kawałków.

[Można przygotować wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku, w lodówce, do czterech dni]
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

trzkasienka

Member
Wrz 15, 2005
4,188
0
0
ja tez dziekuje
icon_biggrin.gif
 

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
zrobione

moje uwagi
złotego syropu nie miałam , więc dodałam miód - ale tylko do białej masy, cdo ciemnej
już nie (1 łyzka)
Ryzu dałam tyle samo do obu czekolad = po 50 g . Wg mnie wystarczy
całość posypałam wiórkami kokos.
IT438JJnSDgZhKgZVX.jpg