Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Chola tikki*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="iluana" data-source="post: 967928" data-attributes="member: 17117"><p><strong>Chola tikki </strong> - kotlety z ciecierzycy</p><p></p><p><strong><u>Skladniki </u></strong></p><p></p><p>szklanka przegotowanej ciecierzycy </p><p> 3 średnie ziemniaki</p><p> 1 łyżka starty imbir</p><p> 1 łyżka posiekanej kolendry</p><p> 2 posiekane zielone chili z nasionami</p><p> 1 / 2 łyżeczki pieprzu</p><p> 1 łyżeczka soli</p><p> 1 łyżeczka soku z cytryny</p><p> Olej do smażenia</p><p></p><p>Do dekoracji:</p><p></p><p> 1 / 4 szklanki jogurtu naturalnego</p><p></p><p>Sposób:</p><p></p><p> Ziemniaki ugotować. Pozostawić do ostudzenia. </p><p> Odlać wodę z ciecierzycy,odsuszyc na ręczniku kuchennym. Rozgnieść widelcem, wymieszać z rozgniecionymi ziemniakami. Posolić, popieprzyć do smaku.</p><p>Nasmarować dlonie olejem i formować kotlety ( powinno wyjść ok 8 kotletów)</p><p></p><p>Rozgrzać olej w płaskim rondlu (do bardzo wysokiej temperatury)</p><p></p><p>Smażyć z obu stron na zloty kolor.</p><p></p><p></p><p>Tikki Podawać na gorąco polane jogurtem naturalnym ,lub ketchupem.Tikki można przechowywać w lodówce do 3 dni</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]51858[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="iluana, post: 967928, member: 17117"] [B]Chola tikki [/B] - kotlety z ciecierzycy [B][U]Skladniki [/U][/B] szklanka przegotowanej ciecierzycy 3 średnie ziemniaki 1 łyżka starty imbir 1 łyżka posiekanej kolendry 2 posiekane zielone chili z nasionami 1 / 2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka soku z cytryny Olej do smażenia Do dekoracji: 1 / 4 szklanki jogurtu naturalnego Sposób: Ziemniaki ugotować. Pozostawić do ostudzenia. Odlać wodę z ciecierzycy,odsuszyc na ręczniku kuchennym. Rozgnieść widelcem, wymieszać z rozgniecionymi ziemniakami. Posolić, popieprzyć do smaku. Nasmarować dlonie olejem i formować kotlety ( powinno wyjść ok 8 kotletów) Rozgrzać olej w płaskim rondlu (do bardzo wysokiej temperatury) Smażyć z obu stron na zloty kolor. Tikki Podawać na gorąco polane jogurtem naturalnym ,lub ketchupem.Tikki można przechowywać w lodówce do 3 dni [ATTACH=full]51858[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Chola tikki*
Top
Bottom