- Mar 9, 2008
- 302
- 2
- 16
Składniki :
* pół szklanki białek
* 1 szklanka cukru
Białka lekko ubić , wsypać połowę cukru . Ubijać dalej , aż piana stanie się lśniąca . Wtedy dosypać resztę cukru i ubijać dość długo - aż masa zgęstnieje .
Blachę wysmarować margaryną i oprószyć lekko mąką . Wyciskać na blachę małe porcyjki piany - najlepiej za pomocą szprycki do dekorowania ciast .
Piec ( a właściwie suszyć ) około 1 godziny w temperaturze 100 stopni , na termoobiegu ( suszę przy zamkniętym piekarniku ) .
* pół szklanki białek
* 1 szklanka cukru
Białka lekko ubić , wsypać połowę cukru . Ubijać dalej , aż piana stanie się lśniąca . Wtedy dosypać resztę cukru i ubijać dość długo - aż masa zgęstnieje .
Blachę wysmarować margaryną i oprószyć lekko mąką . Wyciskać na blachę małe porcyjki piany - najlepiej za pomocą szprycki do dekorowania ciast .
Piec ( a właściwie suszyć ) około 1 godziny w temperaturze 100 stopni , na termoobiegu ( suszę przy zamkniętym piekarniku ) .