Chrupiące beziki

abbra

Member
Mar 9, 2008
302
2
16
Składniki :

* pół szklanki białek
* 1 szklanka cukru

Białka lekko ubić , wsypać połowę cukru . Ubijać dalej , aż piana stanie się lśniąca . Wtedy dosypać resztę cukru i ubijać dość długo - aż masa zgęstnieje .

Blachę wysmarować margaryną i oprószyć lekko mąką . Wyciskać na blachę małe porcyjki piany - najlepiej za pomocą szprycki do dekorowania ciast .
Piec ( a właściwie suszyć ) około 1 godziny w temperaturze 100 stopni , na termoobiegu ( suszę przy zamkniętym piekarniku ) .





 

Załączniki

  • bezy_1.jpg
    bezy_1.jpg
    42.2 KB · Wyświetleń: 0

abbra

Member
Mar 9, 2008
302
2
16
Dziękuję !
Ja też bardzo je lubię
icon_smile.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy