Chruściki

Tobatka

Member
Lut 7, 2006
3,700
0
0
1/2 kg mąki
2 jajka
1/4 szkl. cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 kostki margaryny
1/2 paczki cukru waniliowego
1/2 szklanki mleka

Z podanych składników zagnieść ciasto, wałkować nie za grubo (ok 3 mm), kroić w prostokąciki czy romby, zawijać w faworki, a następnie piec na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Można również z tego przepisu robić róże karnawałowe.
Posypać cukrem pudrem i zajadać
icon_smile.gif


Z tej porcji wychodzi około 70-80 średniej wielkości (do 10 cm długości) chruścików.

chru347ciki2007149hb.jpg


Smacznego!



PS. Zawsze robię z podwójnej porcji, ale jest na nie sporo chętnych. Dziś upiekłam 153 sztuki
icon_smile.gif
Z takim pomocnikiem to sama przyjemność
fiesgrins.gif


chru347ciki2007132vy.jpg