1/2 kg mąki
2 jajka
1/4 szkl. cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 kostki margaryny
1/2 paczki cukru waniliowego
1/2 szklanki mleka
Z podanych składników zagnieść ciasto, wałkować nie za grubo (ok 3 mm), kroić w prostokąciki czy romby, zawijać w faworki, a następnie piec na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Można również z tego przepisu robić róże karnawałowe.
Posypać cukrem pudrem i zajadać
Z tej porcji wychodzi około 70-80 średniej wielkości (do 10 cm długości) chruścików.
Smacznego!
PS. Zawsze robię z podwójnej porcji, ale jest na nie sporo chętnych. Dziś upiekłam 153 sztuki
Z takim pomocnikiem to sama przyjemność
2 jajka
1/4 szkl. cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 kostki margaryny
1/2 paczki cukru waniliowego
1/2 szklanki mleka
Z podanych składników zagnieść ciasto, wałkować nie za grubo (ok 3 mm), kroić w prostokąciki czy romby, zawijać w faworki, a następnie piec na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Można również z tego przepisu robić róże karnawałowe.
Posypać cukrem pudrem i zajadać
Z tej porcji wychodzi około 70-80 średniej wielkości (do 10 cm długości) chruścików.
Smacznego!
PS. Zawsze robię z podwójnej porcji, ale jest na nie sporo chętnych. Dziś upiekłam 153 sztuki