Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Chutney jabłkowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 16373" data-attributes="member: 49"><p><strong>Chutney jabłkowy</strong> </p><p></p><p>Na ok. 3 słoiki po 1/2 l </p><p></p><p>1,5 kg kwaskowatych jabłek </p><p>40 dag jasnych rodzynków </p><p>1 łyżeczka imbiru</p><p>1/4 l wytrawnego białego wina lub wody </p><p>sok z 1 cytryny </p><p>40 dag cukru pudru </p><p>1 szklanka białego octu winnego</p><p>1 łyżka kolendry </p><p></p><p>Rodzynki sparzyć na sicie, osączyć. Jabłka obrać, przepołowić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki. Wino, ocet i sok cytrynowy wlać do rondla. Włożyć jabłka. Dodać rodzynki, imbir, kolendrę, cukier i ocet. Mieszając, doprowadzić do lekkiego wrzenia. Gotować na małym ogniu około 2 godz., aż owoce nabiorą konsystencji przecieru. Gorący chutney wlać do wyparzonych słoików, zamknąć.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 16373, member: 49"] [B]Chutney jabłkowy[/B] Na ok. 3 słoiki po 1/2 l 1,5 kg kwaskowatych jabłek 40 dag jasnych rodzynków 1 łyżeczka imbiru 1/4 l wytrawnego białego wina lub wody sok z 1 cytryny 40 dag cukru pudru 1 szklanka białego octu winnego 1 łyżka kolendry Rodzynki sparzyć na sicie, osączyć. Jabłka obrać, przepołowić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki. Wino, ocet i sok cytrynowy wlać do rondla. Włożyć jabłka. Dodać rodzynki, imbir, kolendrę, cukier i ocet. Mieszając, doprowadzić do lekkiego wrzenia. Gotować na małym ogniu około 2 godz., aż owoce nabiorą konsystencji przecieru. Gorący chutney wlać do wyparzonych słoików, zamknąć. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Chutney jabłkowy
Top
Bottom