Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
ciasta kruche-slodkie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 105036" data-attributes="member: 151"><p>Słodkie ciasto kruche na spody do tart</p><p>Na foremkę o średnicy 25 cm.</p><p></p><p>Żródło Konemann 'Ciasta i ciastka' seria Le cordon Bleu Kuchnia Domowa </p><p></p><p>200 g mąki </p><p>duża szczypta soli </p><p>70 g masła schłodzonego </p><p>80 g cukru pudru </p><p>1 jajko lekko roztrzepane </p><p>1-2 kropli esencji lub aromatu waniliowego </p><p></p><p>Przesiać mąkę i sól do miski,wkroić masło w drobnych kawałkach.Rozetrzeć </p><p>masło w mące do konsystencji piasku.Dodac cukier,wymieszać.Zrobić wgłebienie </p><p>w środku i wlać jajko z aromatem.Połączyć wszystko dodając zimnej wody jeżeli </p><p>wyjdzie za suche,lub trochę maki jak zbyt mokre.Uformować kulę i schłodzić 20 </p><p>minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 105036, member: 151"] Słodkie ciasto kruche na spody do tart Na foremkę o średnicy 25 cm. Żródło Konemann 'Ciasta i ciastka' seria Le cordon Bleu Kuchnia Domowa 200 g mąki duża szczypta soli 70 g masła schłodzonego 80 g cukru pudru 1 jajko lekko roztrzepane 1-2 kropli esencji lub aromatu waniliowego Przesiać mąkę i sól do miski,wkroić masło w drobnych kawałkach.Rozetrzeć masło w mące do konsystencji piasku.Dodac cukier,wymieszać.Zrobić wgłebienie w środku i wlać jajko z aromatem.Połączyć wszystko dodając zimnej wody jeżeli wyjdzie za suche,lub trochę maki jak zbyt mokre.Uformować kulę i schłodzić 20 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
ciasta kruche-slodkie
Top
Bottom