Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciasteczka amarantusowe, z bananem i rodzynkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Lis" data-source="post: 1108575" data-attributes="member: 626"><p>Przepyszne ciasteczka, na które przepis znalazłam na blogu Komarki <a href="http://everycakeyoubake.blogspot.com/2011/01/amarantus-i-amarantusowe-ciasteczka.html" target="_blank">http://everycakeyoubake.blogspot.com/2011/...ciasteczka.html</a></p><p>Zaraz po upieczeniu są mieciutkie z chrupiącymi brzegami, po wystygnięciu lubię je podgrzać i zrumienić na ruszcie tostera. Uzależniające i zdrowe, dzięki dodatkowi amarantusa, a przygotowanie zajmuje chwilę.</p><p>Robiłam też z fruktozą i drobną mąką pełnoziarnistą lubelli, całkiem niezłe.</p><p></p><p>1,5 szkl. prażonego amarantusa (poppingu)</p><p>1 banan,</p><p>1/2 szkl. cukru,</p><p>1/2 szkl. rodzynków sułtanek,</p><p>1 jajko,</p><p>1 szkl. mąki,</p><p>1/4 szkl. oleju (albo 40 g masła dla mogących)</p><p>1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,</p><p>1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,</p><p>1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią,</p><p>szczypta soli</p><p></p><p>Cukier, cukier waniliowy, jajko, olej (albo roztopione masło) i rozgniecionego banana zmiksować.</p><p>W oddzielnej misce wymieszać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól, sparzone wcześniej rodzynki i popping z amarantusa. Łyżką wymieszać składniki suche i mokre.</p><p></p><p>Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę nakładać dwiema łyżeczkami porcje ciasta. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni i piec około 8-10 minut. </p><p></p><p>(piekę 10, bo moim zdaniem smaczniejsze są mocniej zrumienione, ale to kwestia osobistych preferencji)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lis, post: 1108575, member: 626"] Przepyszne ciasteczka, na które przepis znalazłam na blogu Komarki [URL="http://everycakeyoubake.blogspot.com/2011/01/amarantus-i-amarantusowe-ciasteczka.html"]http://everycakeyoubake.blogspot.com/2011/...ciasteczka.html[/URL] Zaraz po upieczeniu są mieciutkie z chrupiącymi brzegami, po wystygnięciu lubię je podgrzać i zrumienić na ruszcie tostera. Uzależniające i zdrowe, dzięki dodatkowi amarantusa, a przygotowanie zajmuje chwilę. Robiłam też z fruktozą i drobną mąką pełnoziarnistą lubelli, całkiem niezłe. 1,5 szkl. prażonego amarantusa (poppingu) 1 banan, 1/2 szkl. cukru, 1/2 szkl. rodzynków sułtanek, 1 jajko, 1 szkl. mąki, 1/4 szkl. oleju (albo 40 g masła dla mogących) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią, szczypta soli Cukier, cukier waniliowy, jajko, olej (albo roztopione masło) i rozgniecionego banana zmiksować. W oddzielnej misce wymieszać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól, sparzone wcześniej rodzynki i popping z amarantusa. Łyżką wymieszać składniki suche i mokre. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę nakładać dwiema łyżeczkami porcje ciasta. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni i piec około 8-10 minut. (piekę 10, bo moim zdaniem smaczniejsze są mocniej zrumienione, ale to kwestia osobistych preferencji) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Ciasteczka amarantusowe, z bananem i rodzynkami
Top
Bottom