- Sie 3, 2006
- 2,516
- 2
- 38
Czesc wszystkim amatorom ciasteczek!! mam tu pyszny przepis dla Was. Nie wiem czy juz gdzies jest, ale warto sprobowac. Otoz prosze nabyc w drodze kupna nastepujace skladniki:
1) 2i 1/2 szklanki maki tortowej,
2) serek owocowy, waniliowy - homogenizowany (pojemniczek ok.200 g)
3) 1 kostkę margaryny o temperaturze pokojowej
4) jablka (1 kg) lub inne owoce
Wykonanie: produkty od 1 do 3 zagniesc szybko i wstawic do lodowki na 1 godzine. W tym czasie obrac jablka, pokroic na 8 czy jak tam pasuje, posypac cynamonem, ja jeszcze skrapiam olejkiem waniliowym. Po godzinie biore ciasto, walkuje, kroje w kwadraty, klade na srodeczku kawalek jablka i zlepiam czubeczki kwadracikow w koperte. Nie dodawac proszku do pieczenia, jakby sie kto pytal.Piec do zrumenienia i postawic straznika bo dostaja nogi znikaja!!
Pieke je czesto i nam sie nie znudzily.
Smacznago!!!
1) 2i 1/2 szklanki maki tortowej,
2) serek owocowy, waniliowy - homogenizowany (pojemniczek ok.200 g)
3) 1 kostkę margaryny o temperaturze pokojowej
4) jablka (1 kg) lub inne owoce
Wykonanie: produkty od 1 do 3 zagniesc szybko i wstawic do lodowki na 1 godzine. W tym czasie obrac jablka, pokroic na 8 czy jak tam pasuje, posypac cynamonem, ja jeszcze skrapiam olejkiem waniliowym. Po godzinie biore ciasto, walkuje, kroje w kwadraty, klade na srodeczku kawalek jablka i zlepiam czubeczki kwadracikow w koperte. Nie dodawac proszku do pieczenia, jakby sie kto pytal.Piec do zrumenienia i postawic straznika bo dostaja nogi znikaja!!
Pieke je czesto i nam sie nie znudzily.
Smacznago!!!
Ostatnią edycję dokonał moderator: