- Maj 17, 2008
- 1,039
- 0
- 36
Przepis pochodzi z ksiazki Elaine i Kelly Crawford "Kuchnia z Zielonego Wzgorza"
1 szklanka masla (25 dag)
1 1/2 szklanki brazowego cukru
3 jajka, roztrzepane
1 lyzeczka sody
1 1/2 lyzki goracej wody
3 1/4 maki chlebowej, przesianej przez sito
1/2 lyzeczki soli
1 lyzeczka cynamonu
1 szklanka posiekanych orzechow wloskich
1 szklanka rodzynek
Maslo utrzec z cukrem, dodac jajka, nastepnie sode rozpuszczona w goracej wodzie oraz polowe maki z sola i cynamonem.
Dodac orzechy i rodzynki zmieszane z reszta maki. Klasc porcje wielkosci lyzki co dwa i pol centymetra, piec 12-14 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
proporcje na szescdziesiat ciasteczek.
Niestety orzechy wyszly i uzylam 20 dag gorzkiej czekolady, posiekanej dosc drobno, ale IMO lepsza jest wersja z orzechami.
Zdjecie niestety z komorki:
1 szklanka masla (25 dag)
1 1/2 szklanki brazowego cukru
3 jajka, roztrzepane
1 lyzeczka sody
1 1/2 lyzki goracej wody
3 1/4 maki chlebowej, przesianej przez sito
1/2 lyzeczki soli
1 lyzeczka cynamonu
1 szklanka posiekanych orzechow wloskich
1 szklanka rodzynek
Maslo utrzec z cukrem, dodac jajka, nastepnie sode rozpuszczona w goracej wodzie oraz polowe maki z sola i cynamonem.
Dodac orzechy i rodzynki zmieszane z reszta maki. Klasc porcje wielkosci lyzki co dwa i pol centymetra, piec 12-14 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
proporcje na szescdziesiat ciasteczek.
Niestety orzechy wyszly i uzylam 20 dag gorzkiej czekolady, posiekanej dosc drobno, ale IMO lepsza jest wersja z orzechami.
Zdjecie niestety z komorki: