Dolly @ 8 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=446059a jaką ma mieć grubość tak na oko rozwałkowane ciasto?
Ja rozwałkowywałam dosyć cienko, bo i tak skleja się dwa. Krążek na którym leżała czekolada robiłam cieńszy, a nakrywałam trochę grubszym.Dokładnie tak ciężko podać...![]()
![]()
marghe @ 3 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=479765Mam nadzieję , że następnym razem wyjdąNa pewno.
One na 2 dzień.... zaraz , tzn
robiłam w niedziele a we wtorek to dla mnie na drugi dzień![]()
Były pyszne!!!
Po prostu za duża temperatura w piecu i się wysuszyły a w dwa dni dały rade ładnie skruszeć.
Na pewno powtórzę. Tylko tym razem z mniejszą temperatura w piekarniku![]()
eirl @ 3 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=575636Ja mam już przepis skopiowany od jakiegoś czasu, tylko biała czekolada nie po drodze...A w ogóle to przeczytałaś przepis?
"u mnie tylko biała..ale może Bryc każda"
https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...st&p=261833
agastaga @ 8 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=579128I zamiast czekolady można "wcisnąć" inne nadzienie: u mnie dziś poszło skondensowane mleko kakaowe gotowane (takie gotowe z puszki). Nakładałam je łyżeczką na krążek, drugim nakrywałam i lekko na płasko nożem dociskałam brzegi (co by nie wypłynęło). Plusem tego nadzienia jest to, że nawet na zimno jest lekko półpłynne i ciągutkowe. Mniammmmm
Aga, ale super pomysł!
Pewnie niedługo zrobię te ciasteczka, tylko jeszcze nie wiem w jakiej wersji...
agastaga @ 8 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=579128I zamiast czekolady można "wcisnąć" inne nadzienie: u mnie dziś poszło skondensowane mleko kakaowe gotowane (takie gotowe z puszki). Nakładałam je łyżeczką na krążek, drugim nakrywałam i lekko na płasko nożem dociskałam brzegi (co by nie wypłynęło). Plusem tego nadzienia jest to, że nawet na zimno jest lekko półpłynne i ciągutkowe. Mniammmmm
Świetny pomysł. Napewno zrobie w niedziele. Na dzień chłopa![]()
. I to chyba z podwójnej porcji. Część krówkowych i część z białą czekoladą (idziałam ostatnio w promocji białą czekoladę Terravitę z morelami) Juz nie moge sie doczekac
![]()
Wielkie dzięki za przepis i pomysły.
P.S. Lullu, widze, ze masz nowy blog. Koniecznie musze zajrzeć. Ciagle pamiętam pychotkowe ciasto jogurtowe, z Twojego przepisu na Wizazu.![]()
Scio @ 28 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=592387P.S. Lullu, widze, ze masz nowy blog. Koniecznie musze zajrzeć. Ciagle pamiętam pychotkowe ciasto jogurtowe, z Twojego przepisu na Wizazu.
Zaglądaj, zaglądaj jak najczęściej![]()
Scio @ 28 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=592387Ciagle pamiętam pychotkowe ciasto jogurtowe, z Twojego przepisu na Wizazu.
W Wizażu to się raczej go samodzielnie nie dokopię, Lullu pokierujesz mnie?
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.