- Sty 11, 2010
- 1,528
- 0
- 0
Pieklam te ciasteczka na chrzciny wnuczka i bylam bardzo zadowolona.
Poprawilam i dodalam w g napewno bedzie latwiej
1/2 cup masla - 113,5g
1 cup cukru - 200g
2 jajka
1 lyzke mleka
2 1/2 cup maki - 320g
3/4 lyzeczki proszku do pieczenia
1/4 lyzeczki soli
1/2 lyzeczki vanilliovego extract
1/2 lyzeczki migdalowego extract
Maslo,cukier i jajka ubic az beda puszyste, dodac reszte skladnikow.
Wyrobic ciasto i odstawic do lodowki na 1-2 godziny lub cala noc.
Ciasto nalezy walkowac na 6 mm bo grubsze moge nie zachowac ksztaltow.
Temperatura pieczenia 160 C 6-7 minut
Dobrze jest wykrojone ciasteczka wstawic na 10 minut do zamrazalnika i potem od razu do
piekarnika to rowniez pomaga zeby ciasteczka trzymaly forme.
Ciasteczka mozna dobrze opakowane zamrozic i dekorowac kilka dni pozniej.
Poprawilam i dodalam w g napewno bedzie latwiej

1/2 cup masla - 113,5g
1 cup cukru - 200g
2 jajka
1 lyzke mleka
2 1/2 cup maki - 320g
3/4 lyzeczki proszku do pieczenia
1/4 lyzeczki soli
1/2 lyzeczki vanilliovego extract
1/2 lyzeczki migdalowego extract
Maslo,cukier i jajka ubic az beda puszyste, dodac reszte skladnikow.
Wyrobic ciasto i odstawic do lodowki na 1-2 godziny lub cala noc.
Ciasto nalezy walkowac na 6 mm bo grubsze moge nie zachowac ksztaltow.
Temperatura pieczenia 160 C 6-7 minut
Dobrze jest wykrojone ciasteczka wstawic na 10 minut do zamrazalnika i potem od razu do
piekarnika to rowniez pomaga zeby ciasteczka trzymaly forme.
Ciasteczka mozna dobrze opakowane zamrozic i dekorowac kilka dni pozniej.
Ostatnią edycję dokonał moderator: