- Wrz 20, 2004
- 22,942
- 0
- 36
Przepis zmieniony, na bazie chrupkich cynamonowych, jednak zdecydowanie mieciutkie.
SKLADNIKI:
25 dag maki
12,5 dag masla
12,5 dag cukru
1 jajko
3 - 4 lyzeczki kakao (wg uznania)
0,5 lyzeczki proszku do pieczenia
odrobina mleka (chlapka - zapozyczone od Duende
)
posypka czekoladowa (niekonieczne)
polewa czekoladowa (niekoniecznie)
Wszystkie skladniki zagniesc. Rozwalkowywac - moze wymagac podsypania maka w zaleznosci od ilosci wlanego mleka, im mniej mleka, tym mniej podsypywania. Wykrawac foremka pozadany ksztalt, ukladac na blasze, nadmiar maki zetrzec pedzelkiem (niekoniecznie). Pieklam w piekarniku nagrzanym do ok 175 st C (termoobieg) po 8,5 minuty.
Aaaa... moja posypka w srodku sie doskonale scalila z ciastem i rozpuscila.
Zdejmowac z blaszki miekkawe. Po wystudzeniu mozna udekorowac polewa.
Z tej porcji wyszlo 70 sztuk.
SKLADNIKI:
25 dag maki
12,5 dag masla
12,5 dag cukru
1 jajko
3 - 4 lyzeczki kakao (wg uznania)
0,5 lyzeczki proszku do pieczenia
odrobina mleka (chlapka - zapozyczone od Duende

posypka czekoladowa (niekonieczne)
polewa czekoladowa (niekoniecznie)
Wszystkie skladniki zagniesc. Rozwalkowywac - moze wymagac podsypania maka w zaleznosci od ilosci wlanego mleka, im mniej mleka, tym mniej podsypywania. Wykrawac foremka pozadany ksztalt, ukladac na blasze, nadmiar maki zetrzec pedzelkiem (niekoniecznie). Pieklam w piekarniku nagrzanym do ok 175 st C (termoobieg) po 8,5 minuty.
Aaaa... moja posypka w srodku sie doskonale scalila z ciastem i rozpuscila.
Zdejmowac z blaszki miekkawe. Po wystudzeniu mozna udekorowac polewa.
Z tej porcji wyszlo 70 sztuk.


