Akulka
Member
- Gru 28, 2005
- 29,115
- 0
- 0
Margot @ 14 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=562379tak zapomiałam o kroplach mietowych ,kiedyś brałam je jako dodatek do lukru do pierniczków ,fajny byłI było czuć goryczkę?![]()
Margot @ 14 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=562379tak zapomiałam o kroplach mietowych ,kiedyś brałam je jako dodatek do lukru do pierniczków ,fajny byłI było czuć goryczkę?![]()
Margot @ 14 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=562392chyba są krople żąładkowe i miętowe ,może te pierwsze są nie tylko z mięty ?Waleriana 24,9% , Mięta pieprzowa 24,9%, Piołun 24,9%, Dziurawiec 24,9%
Ale są rzeczywiście krople miętowe.. i to jest to że ja na to nie wpadłam..![]()
Pozdrawiam
aga9999 @ 11 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=560957Hej lullaby,esencję miętową nabyłam w tortownia.pl. Jeżeli mieszkasz w jakimś większym mieście to możesz poszukać w delikatesach.
Kosztuje całkiem sporo jak na aromat, ale jest zaskakująco wydajny i smakuje rewelacyjnie. Jest na bazie alkoholu i olejku z mięty pieprzowej. Ciasteczka polecam z ręką na sercu.
W smaku przypominają o dziwo pierniczki toruńskie.![]()
Są dość miękkie, choć może nie sprawiają takiego wrażenia.
PozdrawiamDziękuję Ci Ago za odpowiedź.
Ciasteczka wyglądają obłędnie, więc przepis sobie skopiowałam i kiedy nadarzy się okazja, z chęcią wypróbuję, tylko musze się wpierw w tę esencję zaopatrzyć.
hazo @ 15 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=562998Też dodawałam do lukru krople miętowe. Bardzo dobry wyszedł.Dobrze wiedzieć![]()
Śliweczka @ 20 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=565467Ciasteczka są obłędnie pyszne! I te kawałki czekolady...mmm...![]()
Ja zrobiłam "esencję" miętową własnoręcznie - tzn. zagotowałam świeże listki mięty w odrobinie wody z cukrem (zrobił się taki miętowy syrop)I nie miałam brązowego cukru, więc obawiając się, że ciasteczka będą za blade, dodałam odrobinę karmelu
Są wspaniałe!![]()
Postaram się dodać też zdjęcie
Śliweczko, świetny pomysł z tym syropem. Cieszę się że smakowały.
tatter @ 20 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=565484Wlasnie, wlasnie ja rowniez upieklam te pyszne ciacha...i zapomnialam sie wpisac...za co bardzo autroke przepsu przepraszam...
Nie ma za co przepraszać. Tatter zdjęcie wspaniałe! A czy użyłaś kropli czy też świeżej mięty tak jak wyżej pisałaś?
Pozdrawiam serdecznie
Evalill @ 21 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=587781Upiekłam. Pyszne są!Wszystkim bardzo smakowały - brali garściami! I już ich właściwie nie ma.![]()
Robiłam z kroplami miętowymi i moim zdaniem są pyszne. Polecam bardzo i dziękuję za przepis!![]()
Bardzo mi miło![]()
Super że smakują!
Pozdrawiam
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.