Caritka @ 3 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1099748Kasiu, tak, te ciemne sa z kakao.
Po wyrobieniu ciasta, podzielilam na pol i do jednej polowy dosypalam gorzkiego kakao
dziękuję Cari, zawsze mam problemy z wgnieceniam kakao, ale będę próbować![]()
kasha @ 3 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1099916dziękuję Cari, zawsze mam problemy z wgnieceniam kakao, ale będę próbować
Z dodaniem kakao, nie powinno byc zadnego wiekszego problemu.
To ciasto, po dokladnym wyrobieniu, robi sie bardzo fajne i kakao niezle sie wgniata.
Powodzenia![]()
![]()
mexikana @ 3 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1099941w ub.tygodniu robilam guziki i dziecieciu tak smakowaly, ze znow musze zrobic,
musze przyznac, ze mi bardziej odpowiadala wersja kakaowa a juniorowi waniliowaJa nawet nie umiem powiedziec, ktora bardziej mi smakuje, bo dla mnie obie wersje sa pyszne![]()
-no, ale to kwestia gustu![]()
Caritka @ 6 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1071477Mialam ten przepis kiedys na blogu. Roznica polegala tylko na tym, ze w orginalnym przepisie bylo 75 g cukru i nie bylo aromatu.
Przepis jest z niemieckiej strony.
http://www.kuechengoetter.de/rezepte/Plaet...kse-650809.html
Pokaż załącznik 59896Juz mam przepis Caritko skopiowany. te Knopfkekse sa fantastyczne. Dla kogos, kto np. szyje i czesto wyciaga ze schowka maszyne do szycia to po prostu hit! Bede na pewno piekla na Swieta (bardzo szybko zleci, ani sie nie obejrzymy!)
agula7 @ 4 Jul 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1148280A oto moje guziki przy samej maszynie do szycia
Agula, tylko sie nie pomyl!(cuuuuudne!)![]()
Margarete @ 5 Jul 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1148507Juz mam przepis Caritko skopiowany. te Knopfkekse sa fantastyczne. Dla kogos, kto np. szyje i czesto wyciaga ze schowka maszyne do szycia to po prostu hit! Bede na pewno piekla na Swieta (bardzo szybko zleci, ani sie nie obejrzymy!)Tak, dla krawcowych, to rzeczywiscie hit, ale dla tych obdarowanych to tez zaskoczenie i wywaluje szeroki usmiech.![]()
![]()
Poza tym sa na prawde bardzo smaczne![]()
-Bedziesz czekac, az do Swiat? - eee, zrob je predzej![]()
Caritka @ 5 Jul 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1148542Agulafajna masz kolezanke![]()
![]()
Tak, dla krawcowych, to rzeczywiscie hit, ale dla tych obdarowanych to tez zaskoczenie i wywaluje szeroki usmiech.![]()
![]()
Poza tym sa na prawde bardzo smaczne![]()
-Bedziesz czekac, az do Swiat? - eee, zrob je predzej
Caritko, moze wczesniej upieke, sa takie efektowne!![]()
Agula, to napisz potem, jak bylo![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.