- Kwi 12, 2006
 
- 7,200
 
- 0
 
- 36
 
1 kostka margaryny
1 torebka kleiku ryżowego Bobo Vita (zwykłego bezsmakowego),
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
3 jajka,
dżem lub marmolada
Wszystkie składniki wykładamy na stolnicę i zagniatamy ciasto. Wychodzi dość luźne. Odrywamy ręką małe kawałeczki, formujemy kuleczki, lekko spłaszczamy, a w środku robimy palcem dołek, wkładamy odrobinę dżemu,marmolady (dżem nie może być za bardzo płynny), czakolady, orzech itp.Pieczemy porcjami po 15-20 minut w 180 st.
 
Autora przepisu nie znam, prawdopodobnie zaczerpnięty z Galerii Potraw
	
		
			
		
		
	
			
			1 torebka kleiku ryżowego Bobo Vita (zwykłego bezsmakowego),
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
3 jajka,
dżem lub marmolada
Wszystkie składniki wykładamy na stolnicę i zagniatamy ciasto. Wychodzi dość luźne. Odrywamy ręką małe kawałeczki, formujemy kuleczki, lekko spłaszczamy, a w środku robimy palcem dołek, wkładamy odrobinę dżemu,marmolady (dżem nie może być za bardzo płynny), czakolady, orzech itp.Pieczemy porcjami po 15-20 minut w 180 st.
Autora przepisu nie znam, prawdopodobnie zaczerpnięty z Galerii Potraw