- Cze 24, 2005
- 16,728
- 603
- 113
Bardzo proste , bardzo smaczne i szybko znikające ciasteczka, przepis z książki , która została z rosyjskiego przetłumaczona na polski
Ciasteczka Suworowskie
1szklanka mąki
100g masła
1 /2 szklanki cukru pudru
2 białka
Cukier waniliowy do smaku( nie dałam)
Utrzeć masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać białka(po jednym i zawsze dobrze utrzeć), dodać mąkę i wymieszać.Za pomocą dekoratora cukierniczego lub pergaminowej tutki wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia dowolne ciasteczka. Piec 8-10 minut w temperaturze 200-210 stopni C
Smacznego


Ciasteczka Suworowskie
1szklanka mąki
100g masła
1 /2 szklanki cukru pudru
2 białka
Cukier waniliowy do smaku( nie dałam)
Utrzeć masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać białka(po jednym i zawsze dobrze utrzeć), dodać mąkę i wymieszać.Za pomocą dekoratora cukierniczego lub pergaminowej tutki wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia dowolne ciasteczka. Piec 8-10 minut w temperaturze 200-210 stopni C
Smacznego


Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: