skład:
2 kostki margaryny
1/2 kg mąki
1 mała śmietana (200 ml)
Razem zagnieść wieczorem i do lodówki na noc.
Na drugi dzień rozwałkować niezbyt cienko ok. 1,5–2 cm. Pokroić na kwadraty do środka dać marmolady i skleić przeciwległe wierzchołki. Piec w tem ok 200℃ az się zezłoca. Można polukrować lukrem najprostszym czyli z cukru pudru i odrobiny goracej wody + aromat rumowy.
Że są pyszne to nie bede mówic
smacznego
2 kostki margaryny
1/2 kg mąki
1 mała śmietana (200 ml)
Razem zagnieść wieczorem i do lodówki na noc.
Na drugi dzień rozwałkować niezbyt cienko ok. 1,5–2 cm. Pokroić na kwadraty do środka dać marmolady i skleić przeciwległe wierzchołki. Piec w tem ok 200℃ az się zezłoca. Można polukrować lukrem najprostszym czyli z cukru pudru i odrobiny goracej wody + aromat rumowy.
Że są pyszne to nie bede mówic
smacznego
Ostatnią edycję dokonał moderator: