- Sie 15, 2005
 
- 88
 
- 0
 
- 0
 
1 kg maki
10 dag drożdży
1 kostka margaryny
1/4 kostki smalcu
2 żółtka
szklanka kwaśnej śmietany
szczypta soli
Margarynę, mąkę, smalec posiekać razem, dodać drożdże, śmietanę, posolić, dodać żółtka i wyrobić ciasto.
Włożyć do lodówki na 10-15 minut. wyjąć i rozwałkować. Wykrawać szklanką koła, które smarujemy pozostałymi białkami i sypiemy cukrem. Piec w rozgrzanym piekarniku około 15 minut.
Smacznego.
	
	
	
		
		
		
			
		
		
	
	
		
	
	
		
			
		
		
	
			
			10 dag drożdży
1 kostka margaryny
1/4 kostki smalcu
2 żółtka
szklanka kwaśnej śmietany
szczypta soli
Margarynę, mąkę, smalec posiekać razem, dodać drożdże, śmietanę, posolić, dodać żółtka i wyrobić ciasto.
Włożyć do lodówki na 10-15 minut. wyjąć i rozwałkować. Wykrawać szklanką koła, które smarujemy pozostałymi białkami i sypiemy cukrem. Piec w rozgrzanym piekarniku około 15 minut.
Smacznego.